Giresun'da Bu Ilçede Findik Yetistirilmiyor Ama Kurutuluyor

Giresun’da topladiklari findigi yagisli hava sartlari nedeniyle kurutmakta Ekim ayina kadar sikinti yasayan üreticiler, kuru havasi nedeniyle iç kesimde bulunan Alucra ilçesini tercih ediyor.

Giresun'da Bu Ilçede Findik Yetistirilmiyor Ama Kurutuluyor
Giresun’un sahil kesimlerde findigini toplayan üreticiler, sicaklik derecesi yüksek ve günesli gün sayisi fazla oldugu için Giresun’un findik tarimi yapilmayan Alucra’da findiklarini kurutmak için mesai harciyor.

Alucra Gençlik ve Spor müdürlügü bahçesi ve Alucra Belediyesi Otogar binasi önündeki genis alanlara serdikleri findigi kurumaya birakan üreticiler, yaklasik 4-5 gündür buralarda kaldiklarini ifade ediyor. Sahil kesimine göre findigini daha erken kurutma imkani da bulan üreticiler, Alucra’nin iklim olarak Giresun’un en güzel bölgelerinden biri oldugunu ve bir yillik emeklerini burada kazanca dönüstürdüklerini kaydetti.



Findik üreticilerinin kurutma tercihi Alucra oldu

Yaglidere’nin Akdogan köyünden olan findik üreticileri Osman ve Ziya Yilmaz kardesler "Son 5 yildir findik kurutmak için Alucra’ya geliyoruz, güvenle gözümüz arkada kalmadan findigimizi kurutuyoruz. Sahil kesimlerinde yagis oldugu için kurutma islemi yapamasak bir yillik emegimiz çürürdü. Bizlere misafirperverlik gösteren Alucrali hemserilerime de tesekkür ederiz” dedi.

Yaglidere’nin Üçtepe Beldesi’nden Erdal Aydin ve Mehmet Aydin isimli findik üreticileri ise, "Hava sartlarindan dolayi Üçtepe Beldesi’nden Alucra’ya geliyoruz. Giresun’un yüksek kesiminde findik hasadi geç basladi.

Hasat bitti yagmurlar basladi.

Bu nedenle de kurutma imkani bulamadigimiz için Alucra’ya geldik. Burada ise 3-4 gün gibi bir sürede findigimizi en randimanli sekilde kurutabiliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA