Yenisehir'de Yesil Alan Miktari Artiyor

İçel’in merkez ilçe Yenisehir Belediyesi, Limonluk Mahallesi’nde olusturdugu 3 bin 150 metrekarelik korulukla yesil alan sayisini arttirmaya devam ediyor.

Yenisehir'de Yesil Alan Miktari Artiyor
Yenisehir için ’Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani(SECAP)’ni hazirlayan Yenisehir Belediyesi, kente yesil alanlar kazandirmaya devam ediyor. Geçtigimiz ay Fuat Morel ve Cumhuriyet mahallelerinde koruluklar olusturan ve fidan dimi yapan Yenisehir Belediyesi, son olarak Limonluk Mahallesi’nde yesillendirme çalismasi gerçeklestirdi.

Yenisehir Belediye Baskani Abdullah, Akdeniz Mesleki Egitim Merkezi ögrencileriyle birlikte 3 bin 150 metrekarelik alanda jakaranda fidanlarini toprakla bulusturdu. Fidan dikimine katilan ögrencileri tebrik eden Baskan Özyigit, “Emeginize yüreginize saglik. Burada gerçekten tarihe bir not düsüyoruz, bir eser birakiyoruz. Insallah saglik oldukça, ömür oldukça, çocuklarimiza ve torunlarimiza gösterebilecegimiz bir eser olacak. Emegi geçen herkese tesekkür ederim. Biliyorsunuz iklim konusu gerçekten büyük bir sorun. Mevsimler degisti, tüm dünya olarak bunlarin müsebbibi biziz. Maalesef dünyayi hor kullandik. Bu isi tek basina bir kisinin, bir belediyenin, bir ilin, bir ilçenin ya da bir ülkenin yapmasi yetmiyor. Çevre bilincinin herkeste olmasi gerekiyor" dedi.

Yenisehir Belediyesi olarak uluslararasi iklim ve enerji konulu ’Avrupa Belediye Baskanlari Sözlesmesi’ne imza attiklarini hatirlatan Özyigit, "Yani buradaki karbon emisyonunu 2050 yilinda sifira indirecegimize dair söz verdik. Daha çok yesil üreterek, yesil alanlar olusturarak, geri dönüsümü saglayarak, temiz enerjiyi kullanarak gelecegimizi koruyabiliriz. Asfalt döktük, asfalt yaptik demekten hiç mutlu olmuyorum. Çünkü asfalt aslinda dogada en büyük hasarlardan birini olusturuyor. 1 kilometre asfalt yaptiysak, onun yerine bin adet agaç dikmemiz gerekir. Yesil alan üretmemiz gerekir. Çünkü bu dengeyi korumak için buna ihtiyacimiz var. Gelecegimizi korumaliyiz, kentimize sahip çikmaliyiz. Yenisehir’de bunu hemsehrilerimizle birlikte yapiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA