Turkcell'liler Cumhuriyet'in 100. Yili'ni 100 Mbps Fiber Internetle Kutladi

Dijital servislerinde sundugu ayricaliklarin yani sira 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda tüm kullanicilarina Salla Kazan’la 10 GB internet hediye eden Turkcell, bu kez de fiber sürprizi yapti. Turkcell Superonline, kendi fiber altyapisi üzerinden hizmet sundugu müsterilerinin internet hizini 29 Kasim’a kadar 100 Mbps’ye çikardigini duyurdu.

Turkcell'liler Cumhuriyet'in 100. Yili'ni 100 Mbps Fiber Internetle Kutladi


Türkiye’nin 28 ilinde fiber internet hizmeti sunan Turkcell, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda kullanicilarina bir sürpriz daha yapti. Yatirimlariyla isik hizinda fiber altyapisini 5.7 milyon hane için hazir eden operatör, fiberde vites artirarak paketi 100 Mbps altinda olan tüm müsterilerinin hizlarini 29 Kasim’a kadar 100 Mbps’ye yükseltti. Böylece Turkcell Superonline müsterileri Cumhuriyet’in 100’üncü yilini 100 Mbps hiz deneyimiyle kutlamaya basladi.



100’üncü yila özel isik hizinda 100 Mbps

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Alper Ergenekon, 61 bin kilometrelik fiber altyapiyla Türkiye’nin dijitallesmesi için çalismalarini sürdürdüklerini belirterek sunlari söyledi: “Cumhuriyet’in 100 yillik mirasini ikinci yüzyila aktaran nesil olmanin sevincini ve heyecanini yasiyoruz. Türkiye’yi dijital çaga tasiyan lokomotif markalardan biri olarak sorumluluklarimizin da farkindayiz. Yakin gelecege ancak fiber hizinda internetle ulasabilecegimizi biliyoruz. Iste bu yüzden Cumhuriyet coskusunu fiber hizimizi da artirarak yasiyoruz. Fiberde paket hizi 100 Mbps altinda olan müsterilerimizin indirme (download) hizlarini 29 Kasim’a kadar 100 Mbps’ye yükselttik. 100 Mbps’in altinda hizlarda fiber kullanan yaklasik 1,5 milyon müsterimizin de 100 Mbps deneyimini 1 ay boyunca yasamasini istedik. 25 Mbps, 35 Mbps, 50 Mbps, ve 75 Mbps hiza sahip müsterilerimiz herhangi bir islem yapmadan 29 Kasim’a kadar 100 Mbps fiber hizini deneyimleyebilecek.”

“Wi-Fi 6 ile duvarlari asiyoruz”

Müsterilerini ev internetinde en gelismis teknolojilerle bulusturduklarinin altini çizen Alper Ergenekon, Wi-Fi 6 teknolojisiyle ilgili de söyle konustu: “Ev içindeki kapsamayi artiran Wi-Fi 6 teknolojisi, Türkiye’de ilk kez Turkcell Superonline müsterileriyle bulustu. Su anda dünyada da en yeni teknolojiler arasinda kabul edilen Wi-Fi 6, Turkcell Superonline fiberinin bulundugu evlerde kisa sürede kullanilmaya baslandi. Önümüzdeki dönemde tüm fiber evlere bu teknolojimizi sunmayi hedefliyoruz. Duvarlari yikan teknoloji olarak adlandirdigimiz Wi-Fi 6’nin bir ileri teknolojisi olan Wi-Fi 6E gibi yenilikçi teknolojilerin de testlerini halihazirda yapiyoruz. Bu sayede Türkiye’yi dijital dönüsümde ve bilgiye erisimde lider ülkelerden biri yapmak için çalisiyoruz.”
Kaynak: İHA