Sakarya'nin Acil Durumlara Müdahale Yetenegi Gelisiyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin sehrin dört bir yaninda afet ve acil durumlarda hayatlarin kurtarilmasi için teorik ve uygulamali egitim alan 250 vatandasa katilim belgeleri Ekrem Yüce tarafindan takdim edildi.

Sakarya'nin Acil Durumlara Müdahale Yetenegi Gelisiyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sehrin dört bir yaninda kaza, afet, felaket durumlarinda hayatlarin kurtarilmasi için müdahale edebilecek bilgili, deneyimli ve egitimli insan yetistirilmesi adina projelerini genisletiyor. Büyüksehir, bu çerçevede sehirde ilk yardim egitimine sahip kisi sayisinin artirilmasi ve acil-afet durumlarinda aksiyon kabiliyetinin artirilmasi için yilin her döneminde kurslar veriyor. Ilk yardim kurslarinin sonuncusuna 250 vatandas basvurdu. Büyüksehir’in uzman ekipleri, hayatlarin kurtarilmasi için vatandaslara müdahale ve yapilacak tibbi islemlerle ilgili uygulamali ve teorik egitim verdi. Baskan Yüce, Sakarya’da ilk yardim bilincini ve acil durumda müdahale yapabilecek nitelikli insan sayisini artirmak istediklerini ifade etti.

Yüce, "Hayati bir öneme sahip olan ilk yardim konusunda; Egitimlere katilan 250 hemserimiz artik kaza aninda ilgili müdahaleyi edebilecek kabiliyete sahiptir. Bunun gerçeklesmesine katki saglamak bizlere ayrica mutluluk vermektedir. ‘Ilk Yardim Hayat Kurtarir’ diyerek bu egitimlerimizin önemini tekrar vurguluyoruz. Ilk yardim konusunda egitimli bir insan ister evinde olsun ister isinde olsun fark etmeden herhangi bir kaza aninda yardimci olabilir" dedi.

Kaynak: İHA