Plastik Fabrikasinda Kimyasal Tank Patladi

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir plastik fabrikasinda kimyasal tank patladi. Patlamanin ardindan yanginin çiktigi is yerine çok sayida ekip sevk edildi. Yangin güçlükle kontrol altina alinirken, 1’i agir 3 isçi hastaneye kaldirildi.

Plastik Fabrikasinda Kimyasal Tank Patladi
Edinilen bilgiye göre, Sultan Orhan Mahallesi Hasköy Sanayi Sitesinde bulunan plastik fabrikasinda kimyasal tank patlamasi meydana geldi. Patlamanin ardindan is yerinde yangin çikti. 112 Acil Çagri Merkezine yapilan ihbar üzerine olay yerine itfaiye, saglik, polis ve Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekipleri sevk edildi. Patlama sirasinda bir kisinin agir yaralandigi, 2 kisinin ise dumandan etkilendigi ögrenildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangini kontrol almak için çalisma baslatti. Saglik ekipleri ise yaralanan ve dumandan etkilenen isçilere müdahale etti.

Yangin çatiya sirayet etti

Itfaiye ekiplerinin müdahalesi sirasinda yangin çatiya siçradi. Is yerini saran yangin, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle kontrol altina alindi. 3 kisi ise olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardindan hastaneye kaldirildi. Itfaiye personelleri is yerinde sogutma çalismasi yaparken, KBRN ekipleri de incelemelerde bulunuyor. Öte yandan, yanan fabrikada ekiplerin dumanlarla mücadelesi havadan da görüntülendi.

Yanginla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA