Ögrencisini Darp Eden Ögretmenin Yargilanmasina Devam Edildi

Kocaeli’de 17 yasindaki ögrencisini dersi dinlemedigi ve düzeni bozdugu gerekçesiyle darp eden ögretmenin yargilanmasina devam edildi. Durusmada ögretmenlerinden çok kez dayak yedigini söyleyen ögrenciler, "Çogunlukla ögretmenimizin bizi dövmesini saka olarak anliyorduk. Bize vurunca ögretmen olmasi dolayisiyla bir sey diyemedigimizden gülüp geçiyorduk" dedi.

Ögrencisini Darp Eden Ögretmenin Yargilanmasina Devam Edildi
Olay, 21 Mart 2022 tarihinde Izmit Mesleki Egitim Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, makine bölümünde egitim alan 17 yasindaki M.H.Y., ögretmeni C.D. tarafindan darp edildi. Siddet anlari, siniftaki baska bir ögrenci tarafindan cep telefon kamerasi ile kaydedildi. Olaydan haberi olmayan gencin ailesi videonun 9 Haziran 2022 yilinda sosyal medyaya düsmesiyle durumu ögrenerek ögretmenden sikayetçi oldu. Olaya iliskin 8 Mart’ta yasa geregi basit yargilama usulü uygulandi. Yargilamadan sanik C.D.’nin beraat aldi müsteki avukatinin karar itirazi üzerine dava açildi.

Taniklar dinlendi

Kocaeli 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci durusmaya magdur ögrenci M.H.Y., taniklar, sanik avukati Aylin Sengöz, magdur avukati Zeynep Sentürk, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü avukati Bahar Yildiz katildi.

Sanik C.D. ise durusmaya katilmadi. Sikayetinin devam ettigini söyleyen M.H.Y., "Olay tarihinde ögretmenim tekrar döver diye olay basina yansiyana kadar kendisinden sikayetçi olamadim” ifadelerini kullandi.

"Sinifta gürültü yapmamiz sebebiyle ögretmenimiz bize sinirliydi"

Olaya iliskin dinlenen tanik B.Y., "M.H.Y. sinif arkadasim, C.D. ise ögretmenimdi. Dosyaya yansiyan videoyu ben çektim. Olay tarihinde sinifta gürültü yapmamiz sebebiyle ögretmenimiz bize sinirliydi. Susmamiz için bizi uyardi. O esnada ben de telefonla oynuyordum ve kamera açikti. Ögretmenim C.D., M.H.Y.’ye dogru yürüdü, ensesine ve kafasina vurdu. Ögretmenim C.D.’nin geçen celse dedigi gibi eline degil, M.H.Y.’nin ensesine vurdu. Yasanan olayda M.H.Y. gülmedi ancak biz sinifta arkadaslarla güldük. Dersin sonu oldugu için bir süre sonra ögretmen siniftan çikti. Arkadaslarim videoyu istedi, onlara da yolladim. Olaydan sonra ögretmenim video kaydini istedi ancak ben sildigimi söyledim. C.D.’nin baska çocuga böyle davrandigini görmedim, saka amaçli vurdugunu düsündüm" diye konustu.



"Ögretmen diye bir sey diyemiyorduk"

Olay tarihinde sinifta bulunan ögrenci B.Ç., "C.D., benim 3 yillik ögretmenimdir. Ögretmenim C.D.’den hepimiz çok kez dayak yedik. Eliyle ve cetvelle de bize vurmuslugu olmustur. Olay günü herkes sinifta konusuyordu. O gün ögretmenim C.D.’den aldigimiz iki ders vardi. Ögretmen ilk dersinde bize de vurdu. Derste konusuyorduk. Ögretmenimiz gürültü yaptigimiz için bizi uyarmisti. M.H.Y., arkasina dönerek bana saati sordu. O esnada C.D., M.H.Y.’nin yanina gelerek dövdü. Biz çogunlukla C.D.’nin bizi dövmesini saka olarak anliyoruz. Bize vurunca bir sey diyemedigimizden gülüp geçiyorduk. Ögretmen diye bir sey diyemiyorduk. O gün ilk derste ben dahil birkaç kisiye cetvelle vurdu. Ikinci ders yine gürültü iddiasi üzerine kizmisti. Ögretmenimiz C.D., arkadasimizi döverken küfür de etti” seklinde konustu.



"Bazen bize saka yaptigini düsünürdüm ama bazen de sert sekilde vururdu"

Tekrar söz verilen B.Y., “C.D., daha önce bana da vurdu. Dersi dinlemedigim ve uyudugum gerekçesiyle benle tartismisti. Benim üstüme geldigini gördügümde basimi kaldirip ‘Ögretmenim vurmayin’ derdim. Bazen bize saka yaptigini düsünürdüm ama bazen de sert sekilde vururdu. Ayni gün bir ders önce de gürültü yaptigimizdan dolayi ögretmenimiz bana da vurmustu. Ögretmenin davranisi bize komik geldigi için gülüyorduk. Ögretmen diye de bir sey söyleyemiyorduk" dedi.

Mahkeme heyeti, durusmanin ertelenmesine karar verdi.

Ögretmenin ilk ifadesi

Ilk durusmada sanik savunmasinda, "M.H.Y. ögrencilerle sürekli konusup telefon ile oynuyordu. Kendisini uyarmama ragmen konusmaya ve dersi bölmeye devam etti. Bunun üzerine saka amaciyla ögrencimin kafasinin arkasina elimi koyup, ’Bak nasil dövülür’ diyerek bir kaç sefer kendi elime vurdum. Görüntülerden de anlasilacagi gibi ben sol elimi kafasina koyup, sag elimle kendi elime vurmaktayim" diye konusmustu.
Kaynak: İHA