Mugla Tiyatro Festivali Kortej Yürüyüsü Ile Basladi

Mugla’da ilki düzenlenen 5 gün boyunca sürecek olan Mugla Tiyatro Festivali kortej yürüyüsü ile basladi. Mentese Saburhane meydanindan baslayan kortej yürüyüsü Mugla kent meydaninda son buldu.

Mugla Tiyatro Festivali Kortej Yürüyüsü Ile Basladi
Mugla Tiyatro ve Sinema Sanatçilari Dernegi Baskani Mehmet Topbas, “Bugün bir hayal gerçek oluyor. Bu, Mugla’daki bütün tiyatro severlerin hayali. Mugla bu Tiyatro Festivali’ni yillar öncesinden hak etmisti ve bugün gerçeklestiriliyor. Bunun gururunu heyecanini mutlugunu yasiyorum. Bize destek veren herkese tesekkür ediyorum. Bizi yalniz birakmayan Türk Tiyatrosunun çok degerli isimleri var. Ustalarima, hocalarima degerli tiyatro sanatçilarina çok tesekkür ediyorum” dedi.

Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, “Cumhuriyetimizin 100. yilina yakisan bir etkinlikle sizleriz. Yurdumuzun önemli sanatçilarini Mentese’de görmek bizleri mutlu ediyor. Bizler kuruldugumuz günden bu yana hep kültürel faaliyetleri içinde oluyoruz. Ilk islerden biri de Mentese Belediye Tiyatrosunu kurmak oldu. 4 gün boyunca Mentesemiz tiyatro festivalini yasayacak. Festivalin ismi de sevgili kardesimiz merhum Avni Burak Yenice adina yapiliyor. Oda bir seslendirme sanatçisiydi. Aramizdan genç yasta ayrildi. Onu da tekrardan saygiyla aniyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan ASEM Sanat Tiyatrosu tarafindan pandomim gösterisi yapildi.

Fethiye Bandosu esliginde yapilan yürüyüse Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, CHP Mentese Ilçe Baskani Nail Kizil, MUTSO Baskani Bülent Karakus, Mugla Yörük Obalari Baskani Orhan Akcan, tiyatro oyunculari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA