Kurak Geçen Ekim Ayinin Ardindan Yagis Müjdesi

Konya’da son günlerde mevsim sicakliklarinin üzerinde seyreden hava sicakliklari önümüzdeki günlerde yerini yagisli havaya birakmasi bekleniyor. Meteoroloji uzmanlari Ekim ayi sürecince yagislarin geçtigimiz yillara oranla daha az oldugunu belirterek, Kasim ayinin ilk periyodunda yagislarin görülmesinin beklendigini söyledi.

Kurak Geçen Ekim Ayinin Ardindan Yagis Müjdesi
Konya’da hava sicakliklarinin mevsim normalleri üzerinde seyrederken hafta içinde yer yer de mevsim normallerinin altina düsecegi tahmin ediliyor. Hafta içerisinde Konya ve çevresinin Çarsamba ve Persembe günü yagisli bir hava etkisi altina girmesi bekleniyor.

“Çarsamba ve Persembe günü hafif saganak yagislarin görülecek”

Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlügü Bölgesel Tahmin Merkezi Teknik Sefi Hayati Alkan, hafta içerisinde 2 gün yagmur yagisinin beklendigini söyledi.

Alkan, “Geçtigimiz hafta bölgemizde hava az bulutlu açik sekilde gerçeklesti. Hava sicakliklari da yine mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Bu hafta da bölgemizde hava sicakliklari mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bu hafta orta Akdeniz üzerinden gelen yagisli sistemin etkisi altinda kalacak. Bu nedenle yurt genelinde yagislar görülecek. Bölgemizde Çarsamba ve Persembe günü hafif saganak yagislarin görülecegini tahmin ediyoruz” dedi.



“Gece sicakliklarinda 6 ila 8 derece arasinda olmasini bekliyoruz”

Hafta içinde sicaklik düsüslerinin devam edecegini belirten Hayati Alkan, "Yurdumuzun Marmara ve Kiyi Ege bölgesinde gerçeklesecek olan yagislar kuvvetli olacak. Bu hafta sicakliklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Sadece Çarsamba ve Persembe günü 2 ila 3 derece azalma söz konusu. Hava sicakliklari 22 ila 24 derece arasinda seyredecegini tahmin ediyoruz. Gece sicakliklarinda 6 ila 8 derece arasinda olmasini bekliyoruz. Rüzgarin ise güney yönlerden hafif ara sira orta sekilde olmasini bekliyoruz. Hafta boyunca yine sabah saatlerinde sis ve pus olmasi konusunda da sürücülerimizi uyarmak istiyoruz” seklinde konustu.



“Ekim ayi sürecince yagislarin geçtigimiz yillara oranla daha az”

Ekim ayi sürecince yagislarin geçtigimiz yillara oranla daha az oldugunun altini çizen Hayati Alkan, “Dönem dönem kurakligin etkisi oldugunu söyleyebiliriz uzun yillar boyunca. Bu Ekim ayi sürecince yagislarin geçtigimiz yillara oranla daha az oldugunu söyleyebiliriz. Fakat Kasim ayinin ilk periyodunda yagislarin görülmesi bekleniyor. Ayrica önümüzdeki haftadan itibaren yine yeni bir yagisli bir haftaya girecegimizi söyleyebiliriz” diye konustu.

Kaynak: İHA