KPMG Türkiye'den Ege Bölgesi'ne Büyük Yatirim

KPMG Türkiye, ülkemizin en önemli ekonomik merkezlerinden biri olan Izmir basta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki sirketlerin büyümelerini hizlandirmak için Izmir ofisindeki hizmetlerine strateji ve kurumsal finansman ile danismanlik hizmetlerini de dahil etti. Bu yatirim ile KPMG Türkiye artik bölgeye danismanlik hizmetlerini dogrudan bu ofis üzerinden verecek.

KPMG Türkiye'den Ege Bölgesi'ne Büyük Yatirim


Büyüme stratejisinin önemli bir parçasi olarak bölgesel büyümeye odaklanan KPMG Türkiye, Izmir ve çevre illerdeki varligini daha da güçlendirmek ve böylelikle bölgedeki sirketlerin gerçek potansiyelini ortaya çikarmalarina yardimci olmak amaciyla Istanbul disinda Izmir ofisinde verdigi hizmetlerin kapsamini daha da genisletti. KPMG yeni yatirimi ile daha önce Istanbul ofisi üzerinden sundugu strateji ve kurumsal finansman ile danismanlik hizmetlerini de artik Izmir ofisi üzerinden dogrudan bölgedeki sirketlere sunacak.

KPMG, Izmir ofisinde 150 kisiden olusan donanimli uzman kadrosu ile denetim ve vergi hizmetlerini bölgedeki müsterilerine sunmaktaydi. Yapilan yeni yatirim ile KPMG, strateji ve kurumsal finansman ve danismanlik birimleri üzerinden de bölgedeki sirketlere yerinde hizmet verecek. KPMG’nin Izmir ofisinden sunacagi yeni hizmetler içerisinde; strateji ve kurumsal finansman alaninda, birlesme ve satin alma, sirket evlilikleri, sirket degerlemeleri ve finansal modelleme, finansal durum tespit ve analiz, strateji ve operasyonlar, sermaye ve borç danismanligi, sürdürebilirlik, aile sirketleri danismanligi; danismanlik alaninda ise finansal hizmetler danismanligi, fintech ve dijital finans, yönetisim & risk ve güvence danismanligi, süreç danismanligi ve kurumsallasma, insan ve degisim yönetimi, ortak hizmet merkezi danismanligi, CFO danismanligi, inovasyon ve teknoloji danismanligi altinda siber güvenlik, veri & analitik ve dijital, CIO danismanligi ve teknoloji etkinlestirme yer aliyor.

KPMG Türkiye’nin Izmir’e yaptigi bu yatirimin ve sirketlere sunulacak yeni strateji ve kurumsal finansman ile danismanlik hizmetinin detaylari da KPMG Türkiye Ülke Baskani Murat Alsan, Strateji ve Kurumsal Finansman Bölüm Baskani Hande Senova, Danismanlik Bölüm Baskani Emin Alper Karaçar, Strateji ve Operasyonlar Sirket Ortagi Bükre Bektas ve Izmir ofisi sirket ortaklarinin katilimi ile Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen bir basin toplantisinda gazeteciler ile paylasildi.

"Deneyimli uzmanlarimiz Izmir’de yerlesik bir sekilde görev yapacak"

Toplantida konusan KPMG Türkiye Ülke Baskani Murat Alsan, "KPMG Türkiye olarak hizmetlerimizi tüm Türkiye’ye yaymak için bölgesel olarak ekiplerimizi genisletmek büyüme stratejimizin temellerinden birisi. Bu çerçevede strateji ve kurumsal finansman ve danismanlik birimlerimizin hizmetlerini Ege Bölgesi’nde yerinde sunmak için de çalismalarimizi hizlandirdik. Güçlü sanayisi, nitelikli is gücü, kültürel zenginligi ve genis ulasim imkanlariyla ülkemizin en önemli ekonomik merkezlerinden biri olan Izmir basta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki sirketlerin daha da güçlenmelerine destek olmak adina Izmir ofisimiz ve deneyimli kadromuzla bölgede sundugumuz hizmetlerin kapsamini strateji ve kurumsal finansmanin yani sira danismanlik hizmetleri ile genisletmekten mutluluk duyuyoruz. Alaninda çok deneyimli uzmanlarimiz Izmir’de yerlesik bir sekilde görev yapacak, bilgi birikimleri ve tecrübeleri isiginda KPMG Türkiye’yi ve bölgedeki sirketleri hedeflerine daha çabuk ulastiracak. Bu yatirimimizin ülkemize ve bölge ekonomisine hayirli ugurlu olmasini diliyorum" açiklamasinda bulundu.

"Çok önemli katkilar yapacak"

Toplantinin ardindan degerlendirmede bulunan KPMG Türkiye Ülke Baskani Murat Alsan, Izmir’deki yatirimin bölgede bulunan müsterilerine önemli katkilar saglayacagina vurgu yapti. Alsan, "Izmir’de yaklasik 150 kisilik bir ekibimiz var. Bunlar bagimsiz denetim ve vergi hizmetlerimizi veriyorlardi. Bugün 20 kisilik bir danismanlik ekibini de Izmir’e yerlestiriyoruz ve artik danismanlik hizmetlerini Izmir’den vermeye basliyoruz. Bu hizmetler tabi müsterilerimizin hem büyüme, hem de hizmetlerini gelistirme, çalismalarini, ürünlerini gelistirme alaninda çok önemli katkilar yapacak. Kurumsal finansman hizmetleri; ki bunun içinde sirket evlilikleri, birlesme, sirket birlesme ve bölünmeleri dedigimiz hizmetlerimiz yer aliyor. Bunun disinda yine sirketlere finansman bulmak, kredi bulmak ya da ortak bulmak konusundaki çalismalari yapan kredi ve sermaye danismanligi hizmetleri yer aliyor. Yine strateji ve operasyonal hizmetlerin üretimlerini nasil gelistirebilirler, nasil zenginlestirebilirler? Bununla ilgili hizmetlerimiz yer aliyor. Diger tarafta ise danismanlik hizmetlerimiz var. Orada teknoloji danismanligi var. Datanin, verinin ve teknolojinin müsterilerimizin is süreçlerine daha derin bir sekilde nasil entegre olabilecegini müsterilerimizle tartisiyoruz ve gelistiriyoruz. Yine fintech ve dijital finans konularinda da çalismalarimiz mevcut. BDDK’nin da yaptigi düzenlemelerden sonra artik finans disindaki, bankacilik disindaki sektörlerde de müsteriler bu fintech ve dijital finans uygulamalarini kullaniyorlar. KPMG de bu alandaki en önemli danismanlardan bir tanesi. Dolayisiyla bu hizmeti Izmir’e getiriyoruz. Yine turkuality hizmetini de az önce basin toplantisi sirasinda tartistik. Müsterilerimizin büyümesi için ve devletimizin bu alanda, ihracat alaninda verdigi tesvikleri kullanabilmesi için gereken bir sertifikasyon. KPMG bu alanda da Ticaret Bakanligi’nin yetkilendirdigi çok az sayida danismandan bir tanesidir. Bu hizmeti de direkt Izmir’den vermeye baslayacagiz. Bunun Izmir’deki ihracatçilar için fark olusturacak hizmet oldugunu düsünüyoruz" sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA