Kahramanmarasli Depremzedeler, Gazzelilerin Yaralarini Sarmak Için Harekete Geçti

Kahramanmarasli depremzede kadinlar, Filistin’de yasanan olaylarda yardim bekleyen insanlarin yaralarini sarmak için bazlama yapti. Elde edilen gelir, Gazze’ye gönderilecek.

Kahramanmarasli Depremzedeler, Gazzelilerin Yaralarini Sarmak Için Harekete Geçti
6 Subat tarihinde yasanan depremlerde büyük yara alan Kahramanmaras halki, deprem sürecinde gösterilen dayanisma örnegini bu sefer de Gazze halki için gerçeklestirdi. Barbaros Ilkokulu’nda gerçeklestirilen bazlama etkinliginde depremzede kadinlar, Gazzeli insanlarin yaralarini sarmak için ocak basina geçti. Elde edilen gelirin Gazze’ye bagislandigi etkinlige birçok vatandas katildi.

Düzenlenen etkinlik hakkinda konusan Ilknur Akdemir, “6 Subat depremlerini yasadik, yasadigimiz sikintilari atlatamadan Filistin’deki sikintilar basladi.

Onlara da çok üzüldük, kendi yaralarimizi saramadan onlarin sikintilarini görünce su anda burada yardim için toplandik. Dünyanin her yerinden bizlere yardim geldi, kuru ekmegi bile paylasabildik. Bir umut var ise her sey olur. Insallah Filistin’deki kardeslerimiz, bu sikintiyi bir an önce atlatir” dedi.

Etkinlige katilan kadinlardan Ulviye Tatli ise, “Biz de bir depremden çiktik. Yaralarimiz tam sarilmadan onlara merhem olmaya çalisiyoruz. Gönüllü arkadaslarimizla bir organizasyon yaptik” ifadelerini kullandi.

Hüsne Ünlü de, “Bizim de yaralarimiz çok agir, oradaki kardeslerimiz için daha büyüklerini yapmak isterdik ama elimizden gelen bu. Bütün okula ve ekip arkadaslarima çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA