Kadinlardan Giyim Kursuna Yogun Talep

Sehitkamil Belediyesi tarafindan açilan giyim kursundan yararlanan kadinlar, ögrendikleri bilgiler sayesinde ihtiyaç duyduklari kiyafetleri dikerek hem kendi hem de çocuklarinin ihtiyaçlarini karsiliyorlar. Hayalini kurduklari tasarimlara hayat veren kadinlar, istemeleri durumunda ürettikleri ürünleri satarak, aile ekonomisine katki da saglayabiliyorlar.

Kadinlardan Giyim Kursuna Yogun Talep
Sehitkamil Belediyesi ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügü’nün is birliginde Selahattin Eyyubi Aile Merkezi’nde açilan giyim kursundan yararlanan kadinlar, gelecege güvenle bakiyorlar. Kadinlari, üretime tesvik amaciyla açilan kursta; etek, gömlek, pantolon, ceket gibi kiyafetlerin yani sira çocuk kiyafetlerinin dikim egitimi veriliyor. Kadinlar, ayrica eski kiyafetlerin de onarimini yaparak kullanim süresini uzatiyorlar. Saglanan imkanlarin memnuniyet verici oldugunu dile getiren kadinlar, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu ve ekibine tesekkür ettiler.

Hem kendileri için hem de çocuklari için kiyafetler dikiyorlar

Kursa iliskin bilgi veren Selahattin Eyyubi Aile Merkezi Giyim Kursu Ögretmeni Sibel Baygün, “Sehitkamil Belediyesi ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügü’nün is birligi çerçevesinde Selahattin Eyyubi Aile Merkezi’nde kadinlarimiza yönelik giyim kursu açtik. Su an itibariyle 20 kursiyerimize giyim üzerine haftanin 5 günü 4 saat olmak seklinde egitim veriyoruz. Kursumuz devam ettikçe kursiyer sayimiz da yükseliyor. Kursumuz yaklasik 3 hafta önce basladi.

Kursiyerlerimiz, burada hem kendileri için hem de çocuklari için etek, gömlek, pantolon ve benzeri kadin ve çocuklarimizin ihtiyaci olan kiyafetler dikiyorlar. Bunun yani sira kursiyerlerimiz, siparis üzerine de kiyafet dikip satarak, aile ekonomisine katki da saglayabiliyorlar. Kursiyerlerimiz, egitimlerin yani sira çok iyi arkadaslik ortami kuruyorlar, hos ve güzel vakit geçiriyorlar. Gerçekten samimi bir ortamda egitim aliyorlar. Bu olanagi bizlere saglayan Sehitkamil Belediyemize ve Halk Egitim Müdürlügümüze kursiyerlerim adina tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

“Bu kursun bizlere çok faydasi oluyor”

Hem kendisi hem de çocuklari için kiyafet diktigini kaydeden kursiyer Lütfiye Yasar, “Burada hocamiz nezaretinde giyim üzerine egitimler aliyorum. Burada hem kendim için hem de çocuklarim için çesitli kiyafetler dikiyorum. Bunun yani sira siparis aliyorum ve diktigim elbiseyi satarak aile ekonomime de katki sagliyorum. Burada egitimlerin yani sira arkadaslik ortamimizda çok güzel, diger kursiyer arkadaslarimizla birbirimize her konuda yardimci olmaya çalisiyoruz. Gerçekten bu kursun bizlere çok faydasi oluyor. Bundan dolayi da hem Sehitkamil Belediyemize hem de buradaki hocalarimiza çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA