Hastanede Heyecan Dolu Tatbikat

Kocaeli’nin Darica ilçesinde hastanede deprem tatbikati yapildi. Ekiplerin "gerçek gibi" çalisip kosturdugu tatbikat basariyla tamamlandi.

Hastanede Heyecan Dolu Tatbikat
Darica Farabi Egitim ve Arastirma Hastanesinde deprem ve yangin aninda ortaya çikacak riskler ve olaylar karsisinda neler yapilabilecegini belirlemek ve olusabilecek aksakliklari engellemek amaciyla; hastane personelleri, UMKE, AFAD, saglik, itfaiye ve polis ekipleriyle birlikte gerçegini aratmayacak tatbikat gerçeklestirildi.

Bu tatbikatta hastane personeline afet ve acil durumlarda nasil hareket edecegi, acil durum planlarinin uygulanabilirligi, hastanenin tibbi ve fiziksel kapasitesinin nasil verimli kullana bilinecegi çalisildi. Deprem, yangin, KBRN ve hasta tahliyesi üzerine yapilan tatbikat basariyla tamamlandi.

Hastalarin tahliyesi güvenli sekilde yapildi

Senaryo geregi Istanbul merkezli 7.0 büyüklügünde deprem meydana geldi. 30 saniye süren deprem sirasinda tüm hastane genelinde çök-kapan-tutun yapildi. Sonrasinda olay yönetim ekibi üyeleri için sivil savunma amiri tarafindan mor kod anonsu verildi.

Hastanenin ortopedi servisinde çikan yangin üzerine de sari-kirmizi kod verildi.

Verilen bu acil kodlar üzerine yangin söndürme ekibi servise intikal ederek, yangini söndürdü; görevli hastane personelleri, itfaiye ekipleri ve UMKE ekipleri tarafindan da hastalarin tahliyesi güvenli sekilde yapildi.

"Tatbikat basariyla gerçeklestirildi"

Darica Farabi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekim Yardimcisi Acil Tip Uzmani Dr. Ahmet Ali Top, afetlere her zaman hazir olmalari gerektigini belirterek, tatbikata destek veren tüm kurumlarin ekiplerine tesekkür etti. Dr. Ahmet Ali Top, "Basarili bir tatbikati burada gerçeklestirmis bulunmaktayiz. Ülkemiz deprem bölgesi oldugu için bu tatbikatlar personelimizi, sahadaki tüm çalisanlarimizi zinde tutmak ve ekiplerimizi görebilmek için çok önem arz etmekte. Ufak tatbikatlar dönem dönem yapmaya devam etmekteyiz" dedi.

Kaynak: İHA