Görenlerin Içi Acidi Açiklamasi Yol Ortasinda Ölüme Terk Edildi

Tekirdag Çorlu’da hasta ve bitkin düsen at yol ortasina yigildi. Ölen ati sahibi de terk edince, yol ortasinda kalan ceset, saatler sonra belediye ekipleri tarafindan olay yerinden kaldirildi.

Görenlerin Içi Acidi Açiklamasi Yol Ortasinda Ölüme Terk Edildi
Hidiraga Mahallesi Aziz Aga Araligi Sokak’ta hasta ve bitkin düstügü öne sürülen at, yol ortasina yigilip kaldi. Ölen hayvan bir süre sonra sahibi tarafindan terk edildi. Telef olan atin saatlerdir yol kenarinda ölüme terk edilmesi ve olay yerinden saatlerdir kaldirilmamasi vatandasin içini acitti.

1 gün geçmis

Atin durumuyla ilgili konusan Aziz Aga sakini Sadri Mercan, “Kapimin önünde yasadigim görüntü beni soke etti. Sahibine de söyledim gelin bu hayvani kaldirin diye ama orali bile olmadilar. Daha sonra belediyeyi de aradim, kimse kulak asmadi. Aradan 1 gün geçti, nihayet belediye görevlileri olay yerinden hayvancagizin cansiz bedenini kaldirdi. Yazik günah” diye konustu.



Geç de olsa kaldirildi

Tesadüfen yoldan geçerken yerde yatan hayvani gören Cemaliye Muhtarligi Bas Azasi Deniz Gökçe de, “Ben hep yollardayim, engelli ögrencilerimizi okula tasiyoruz. Zavalli hayvan ölüme terk edilmis üzüntü verici bir durum. Yazik günah, vicdansizlik bu. Hayvanin ölüme terk edilmesi ve burada saatlerdir cansiz bedeni durmasi da büyük ayip. Ben de simdi belediyeyi aradim gelip kaldirdilar. Ama bu kadar geç kalinmamali diye düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA