Emine Erdogan, Devlet Baskanlari Esleriyle Topkapi Sarayi'ni Gezdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, 31 Mart Dünya Sehirler Günü programina katilmak için Istanbul’a gelen devlet baskanlari esleriyle Topkapi Sarayi’ni ziyaret etti.

Emine Erdogan, Devlet Baskanlari Esleriyle Topkapi Sarayi'ni Gezdi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Birlesmis Milletler Insani Yerlesim Programi UN-Habitat tarafindan her yil farkli bir kentte kutlanan ve bu yilki kutlamalar kapsaminda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanligi himayesinde bir otelde düzenlenen "Dünya Sehirler Günü" programinin ardindan misafir devlet baskanlarinin esleriyle Topkapi Sarayi’na geçti. Erdogan, first ladyler ile sarayda Hazreti Muhammed’e, sahabelerine ve Islam’daki bazi peygamberlere ait esyalarin segilendigi "Mukaddes Emanetler" dairesini ve Osmanli hanedanin giysilerinin yer aldigi "Elbise-i Hümayun" galerisi ile "Hazine-i Hümayun" bölümlerini gezdi.

Buralarda sergilenen taht, zirh, nisan, taki gibi eserleri inceleyerek bilgi alan lider esleri, saraydan çok etkilendiklerini ve eserleri çok begendiklerini ifade ettiler. First laydler, Emine Erdogan ile Fatih Köskü’nde bulunan balkondan Istanbul Bogazi’nin manzarasini izledi. Ziyarette, Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’in esi Sibel Tatar, KKTC Basbakani Ünal Üstel’in esi Zerrin Üstel, Gambiya Cumhurbaskani Adama Barrow’in esi Fatoumatta Bah Barrow, Arnavutluk Cumhurbaskani Bajram Begaj’in esi Armanda Begaj, Sierra Leone Cumhurbaskani Julius Maada Bio’nin esi Fatima Maada Bio, Burundi Cumhurbaskani Evariste Ndayishimiye’nin esi Angeline Ndayishimiye, Senegal Cumhurbaskani Macky Sall’in esi Marieme Faye Sall ve Mozambik Devlet Baskani Filipe Jacinto Nyusi’nin esi Isaura Nyusi yer aldi.
Kaynak: İHA