EBRD'den Fatma Sahin'e Övgü Dolu Sözler

EBRD Yönetici Direktörü Nandita Parshad, Gaziantep Yesil Sehir Eylem Plani’nin (YSEP) lansman toplantisinda Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in vizyoner bakis açisinin Gaziantep’in Yesil Sehir ilan edilmesinde önemli pay sahibi oldugunu söyledi.

EBRD'den Fatma Sahin'e Övgü Dolu Sözler
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB) ile Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) is birliginde Gaziantep’in mevcut durumundan sürdürülebilir ve dirençli bir kentsel gelecege ulasmasini amaçlayan eylem plani olarak Gaziantep Yesil Sehir Eylem Plani’nin (YSEP) lansman ve kapanis toplantisi yapildi.

GBB Meclis Toplanti Salonu’nda düzenlenen program öncesinde AECOM Proje Müdürü Emily Cornu sehirler ve sakinleri için daha iyi ve daha sürdürülebilir bir gelecegi amaçlayan EBRD’nin Yesil Sehirler Programi ile ilgili yaptigi sunumda, programin hazirlik, uygulama ve izleme süreçleri hakkinda bilgi verdi. Bu bilgilere göre Gaziantep, 2021 yilinda Yesil Sehirler Programi’na katilarak YSEP’i tamamlayan ikinci sehir oldu.

“Gaziantep’in dirençli oldugunu biliyorum”

Dünya Sehirler Günü’nde YSEP’i tamamlamis Gaziantep’te oldugu için memnuniyetini dile getiren EBRD Yönetici Direktörü Nandita Parshad açilis konusmasinda, “Gaziantep’in 18 ay içerisinde sehri daha iyi insa etmek için YSEP’i tamamlamis olmasindan dolayi gurur duyuyoruz. Fatma Sahin’in vizyoner bakis açisi olmasi Gaziantep’in Yesil Sehir olmasini kolaylastirdi. Bu sehrin dirençli oldugunu biliyorum. YSEP’in tamamlanmasi bugün bir baslangiçtir. Bu baslangiç birçok programin gelistirilmesine öncü olacak. Yesil istihdam ve genç kadinlar için bu projelerin hayata geçirilmesi elzemdir.” Dedi.

“Bu bir ortaklik, bir paydaslik”

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, konusmasinda bu cografyada inanilan degerler yönünde mücadele edilmesi gerektigini belirterek, “Dünya Sehirler Günü’nde bu önemli planlamayi bitirmis olmanin baslangiciyla, huzuruyla, mutluluguyla, gururuyla karsinizdayiz. Bu bir ortaklik, bir paydaslik. Torunlarimiza birakacagimiz dünya için çalismak. Stresli olan dünyanin üzerindeki stresi almak ve koruyarak kullanmak. Yesilliklerimizi yesile boyamak. Mavilerimizi maviye boyamak. Günün sonunda da içinde yasayan insani mutlu etmek, huzurlu etmek, yasam kalitesini artirmak için bir aradayiz. Çok zor bir dönemden geçtik. Cografya karakterdir. Bizim bu zor cografyada çok çalismaktan, inandigimiz degerler dogrultusunda ekip olarak mücadele etmekten, vazgeçmeden yolumuza odaklanip gitmekten baska çaremiz yok” ifadelerini kullandi.

Herkesin kendi baslangicini dogru sekilde yönettiginde sehrin daha dirençli hale gelebilecegini vurgulayan Baskan Sahin, “Her sey kendimizde basliyor. Kendi aklimizla, kendi kalbimizle, kendi vücudumuzda, kendi ailemizde ve kendi sehrimizde. Herkesin kendi baslangicini dogru bir sekilde yönettiginde bugün yasadigimiz birçok zorlugun yönetebilir, daha dirençli hale gelebilir bir dünyayi insa edecegiz. Kendimizden baslayan seyi dogru planladigimizda, planlamalari dogru uyguladigimizda basarabiliriz. Düsündügünüz sey hayata geçmezse, bir çocuga faydasi yoksa, cografyaya dünyaya faydasi yoksa ne faydasi var. Bu kadar kisa sürede bunun yapilmasi çok önemli” diye konustu.

Programin ardindan Baskan Fatma Sahin katilimcilarla birlikte toplu fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA