Cumhuriyet Bayrami Kutlamalarindaki Konusmasi Nedeniyle Islem Yapilan Ögretmen, Adli Kontrolle Serbest Birakildi

Antalya’da Cumhuriyetin 100. yili kutlamalarindaki konusmasi nedeniyle hakkinda, ‘halki kin ve düsmanliga tahrik ve asagilama’ suçlarindan islem yapilan ögretmen adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Cumhuriyet Bayrami Kutlamalarindaki Konusmasi Nedeniyle Islem Yapilan Ögretmen, Adli Kontrolle Serbest Birakildi
Cumhuriyetin 100.yili etkinlikleri çerçevesinde Antalya Türk Egitim Dernegi (TED) Koleji’nde edebiyat ögretmeni E.K., Türkiye Yüzyili’ni hedef alan olumsuz açiklamalarinin sosyal medya ve bazi basin yayin organlarinda yer almasinin ardindan Antalya Cumhuriyet Bassavciliginca sorusturma baslatildi. Ögretmen hakkinda halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama’ suçundan adli islem yapildigi bildirildi.

Il Emniyet Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, “Muratpasa ilçesinde faaliyet gösteren Türk Egitim Dernegi(TED) Antalya Koleji’nde bir kadin edebiyat ögretmeninin, Cumhuriyet kutlamalari sirasinda yaptigi konusmada kaydedilen görüntülerin sosyal medya hesaplarindan paylasilarak, konusma içeriginde; Türkiye Yüzyilini hedef aldigi, bir egitim kurumunda siyaset yapildigi, birlik ve beraberligi zedeleyerek, ayristirici tutumun sergilendigi sekilde görüsleri üzerine Antalya Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla Il Emniyet Müdürlügü Güvenlik Sube Müdürlügü ekiplerince yapilan çalismada süpheli E.K., yakalanmistir. Sahis hakkinda, ‘halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama’ suçundan adli islem yapilmaktadir” denildi.

Ifade islemlerinin adliyeye sevk edilen ögretmen E.K, adli kontrol uygulanarak serbest birakildi.
Kaynak: İHA