Büyükorhan'a Manzarali Sosyal Tesis

Bursa’nin Büyükorhan ilçesine kazandirilan sosyal tesis, manzarasi ve sunacagi hizmetlerle genis bir kesime hitap edecek.

Büyükorhan'a Manzarali Sosyal Tesis
Bursa’nin Büyükorhan ilçesine 3 kilometre mesafedeki sosyal tesis hizmet vermeye gün sayiyor. Tarihi Cuma pazarina 250 metre, Büyükorhan Göleti’ne sifir konumdaki tesis 25-30 yildir alkollü bir mekan olarak hizmet veriyordu. Büyükorhan Belediyesi tarafindan mekanin yeri sahiplerinden 25 yilligina kiralandi. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin restore ettigi sosyal tesis kahvalti ve yöresel lezzetlerle genis bir kesime hitap edecek.

Büyükorhan Belediye Baskani Ahmet Korkmaz, tesis ile ilgili bilgi verdi. Korkmaz, “Yaklasik 25 - 30 yildir burasi alkollü bir mekân olarak çalistirildi. Biz belediye olarak bu mekanin mülk sahibi ile görüserek burayi uzun bir süreligine kiraladik. Bu mekâni kiralayarak ilçemizi gayrimesru bir mekandan kurtardik ve ilçemize çok güzel bir sosyal tesis kazandirdik. Burasinin eski zamaninda sadece belli bir kisim insan buraya gelebiliyordu, simdi ilçemizden, il genelinden ve il disindin bütün vatandaslarin gelebilecegi güzel bir sosyal tesis oldu” dedi.

“Bu mekâni bu hâle dönüstürmemizdeki en büyük destekçimiz Bursa Büyüksehir Belediyemiz. Baskanimiz Alinur Aktas ve bütün ekibine tesekkür ediyorum” diyen Korkmaz, “Bu tesisin kazanilmasinda Osmangazi ve Yildirim belediyelerimizden de destekler aldik. Mustafa Dündar ve Oktay Yilmaz baskanlarima da çok tesekkür ediyorum. El birligi ile Büyükorhan ilçemize çok bir sosyal tesis kazandiracagiz. Hemen alt tarafta tarihî Cuma Pazari’miz var. Bütünlesik anlamda hem ekoturizim adina hem de yörenin tarimi için çok güzel bir çalisma olacak. Bu mekân Cuma Pazari’nin karsi tarafinda, mevki itibari ile ilçenin en güzel yerinde. Meshur Cuma kavurmasi ve sabahlari yöresel kahvalti olacak. Isletmesini ilk etapta belediye olarak biz yapmayi düsünüyoruz daha sonrasi tekrar oturup düsünecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA