Bulanik'in Ilk 'Hanimeli Kafe'si Açildi

MUS – Mus’un Bulanik Kaymakamligi tarafindan yapimi tamamlanan ve sadece kadin müsterilerin kullanabilecegi ‘Hanimeli Kafe’ törenle hizmete açildi.

Bulanik'in Ilk 'Hanimeli Kafe'si Açildi
Zafer Mahallesi’nde yapimi tamamlanan ‘Hanimeli Kafe’nin açilisi, Mus Valisi Avni Çakir’in esi Bahar Çakir ve Bulanik Kaymakami Oguzhan Ocak’in esi Seyma Ocak tarafindan yapildi. Açilista konusan Bahar Çakir, Bulanik’ta olmanin gururunu yasadigini belirterek, “Bizler kadin kooperatiflerini çok önemsiyoruz. Kadinlarin kendilerini ifade edecegi bir yer burasi. Kadinlarin birlikte olacaklari ve beraber vakit geçirecegi bir yer. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Seyma Ocak ise Bulanik’ta bir arastirma yaptiklarini belirterek, “Bulanik ilçesinde böyle bir ihtiyacin oldugunu gördük. Bu yüzden kadinlarimiz için bu kafeyi açiyoruz. Kafemiz insallah kadinlarimiz için güzel olur. Bulanikli kadinlarimiza hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Yapilan açilisin ardindan kafeyi gezen Bahar Çakir ve beraberindekiler, daha sonra Bulanik Aile Destek Egitim Merkezlerini ziyaret ederek kadin kursiyerlerin yaptiklari dikis, nakis ve el sanatlarini incelediler.
Kaynak: İHA