Aydin'da Tatbikat Gerçegini Aratmadi

Aydin Il Saglik Müdürlügü ile Aydin Agiz ve Dis Sagligi Merkezi tarafindan ortaklasa sivil savunma ve seferberlik planlamasi kapsaminda tatbikat gerçeklestirildi.

Aydin'da Tatbikat Gerçegini Aratmadi


Senaryo geregi, merkez üssü Efeler ilçesinde meydana gelen 6.8 ve 6.6 büyüklügünde depremin ardindan, Aydin Il Saglik Müdürlügü 3.kat balkonunda mahsur kalan 2 kisi, Agiz ve Dis Sagligi Merkezi ana bashekimlik merdivenlerindeki göçükte 8 yarali, -1.kat otoparktaki göçükte 3 yarali ve 1 ölü ile engelli polikliniginde depreme bagli olarak elektrik hattinda meydana gelen kisa devre sebebiyle 4 yarali personel yangin olmak üzere toplamda 17 yarali 1 ölü sahsa UMKE ve AFAD tarafindan müdahale edildi. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve AFAD ekipleri kurtarma çalismasi yaparak mahsur kalan personelleri güvenli alana çikardiktan sonra saglik personelleri tarafindan ilk müdahaleleri yapilarak en yakin hastaneye nakilleri sagladi. Aydin Büyük Sehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi arama kurtarma köpegi ’Zeyna’nin da destek verdigi tatbikatta yarali 3 kisi bulunduklari yerden UMKE ve AFAD ekipleri tarafindan çikartildi.

Gerçeklestirilen tatbikata Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, Aydin Il AFAD Müdürlügü, UMKE ekibi ve Aydin Il Emniyet Müdürlügü de destek verdi. Il Saglik Müdürü Dr. Eser Senkul, Hizmet Baskan ve Baskan yardimcilari, Agiz ve Dis Sagligi Merkezi yönetimi, Il Saglik Müdürlügü ile Agiz ve Dis Sagligi Merkezi personelleri ve vatandaslar tatbikati yakindan takip etti.

Il Saglik Müdürü Dr. Eser Senkul, basariyla tamamlanan tatbikat sonrasinda yaptigi açiklamada, "Müdürlügümüz koordinesinde yapilan tatbikatta yer alan Aydin Il Emniyet Müdürlügü, Aydin Il AFAD Müdürlügü, Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, UMKE ile 112 ambulans ekiplerimize ve personelimize tesekkür ediyor, ülkemiz ve ilimiz için afetsiz günler diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA