Agri'da Ögrencilerden Filistin'e Anlamli Bagis

Agri’da Murat Kiz Yatili Bölge Ortaokulu (YBO) ögrencileri, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina tepki göstermek ve Filistinli kardeslerine destek olmak için harçliklarini biriktirerek bagisladi. Ögrencilerin bu duyarli davranisi, Agri Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek ve Agri Umut Kervani Dernegi Baskani Arif Yilmaz tarafindan takdirle karsilandi.

Agri'da Ögrencilerden Filistin'e Anlamli Bagis
Agri’da Murat Kiz YBO ögrencileri, okuldaki arkadaslari arasinda baslattiklari yardim kampanyasiyla topladiklari paralari Filistin’e ulastirmak üzere harekete geçti. Ögrenciler, ellerindeki kutuyu Agri Milli Egitim Müdürlügü’ne götürerek, Filistin’e ulastirilmasi için Agri Umut Kervani Dernegi’ne teslim etti.

Ögrencilerin bu anlamli bagisini kabul eden Agri Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, ögrencileri makaminda agirlayarak tebrik etti. Kökrek, “Agri Murat Kiz YIBO’dan 3 tane kiz evladimiz, 6’nci sinifa giden ögrencilerimiz bugün bize ziyarete geldiler ve gelirlerken de ellerinde bir kutu ile birlikte bizi ziyaret ettiler. Bu kutunun hikâyesi nedir diye sordugumuz da, Filistin’deki kardeslerine yardim etmek adina harçliklarini biriktirdiklerini söylediler. Ve bunu bize teslim ederek Filistin’e ulastirmamizi istiyorlar. Ögrencilerimizin yüregindeki kocaman iyilik insallah kar yumagi gibi büyüyerek tüm ülkemize ve tüm dünyaya yayilir. Ve insallah Müslüman cografyasi zulümlerden kurtulur. Ögrencilerimizin bu davranislarindan dolayi kendilerine, ailelerine ve ögretmenlerine çok tesekkür ediyorum. Ögrencilerimizin bu harçliklarini Umut Kervani Vakfimiz ile birlikte Filistin’e insallah ulastiracagiz.” dedi.

Agri Umut Kervani Dernegi Baskani Arif Yilmaz da ögrencilerin bu duyarli davranisindan dolayi kendilerini kutladigini belirterek, “Böyle koca yürekli ögrencilerimizi tebrik ediyoruz. Hem aileleri ve hem de kendileri bu konuda demek ki bu kadar duyarli. Çocuklar bu yasta, böyle yetistirilmisse onlari tebrik etmek gerekiyor. Dünyanin gözü önünde bir vahset yasaniyor bu vahsete de koca yürekli kizlarimiz duyarsiz kalmamislar. Biriktirdikleri harçliklarini getirip Milli Egitim Müdürümüzün yaninda Umut Kervani Agri Subemize teslim ettiler. Vakfimiz insallah bu yardimlari Gazze’ye biran önce ulastirir. Oradaki insanlarimizin yarasina bir nebzede olsun merhem olurlar. Cenab-i Hak yapmis olduklari hayirlari kabul eylesin” diye konustu.

Öte yandan, ögrencilerin bagisladigi paralarin, Agri Umut Kervani Dernegi tarafindan Filistin’e gönderilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA