ABD Senatosu'nda Savas Karsitlarindan Protesto Açiklamasi 12 Gözalti

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Senato Ödenek Komitesi’nde Israil ve Ukrayna’ya yapilacak yardimlari da içeren 106 milyar dolarlik ulusal güvenlik fonu talebi hakkinda ifade verdigi sirada, elleri kirmizi boyali savas karsitlari tarafindan protesto edildi. Polis, 12 kisiyi gözaltina aldi.

ABD Senatosu'nda Savas Karsitlarindan Protesto Açiklamasi 12 Gözalti
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari bu kez ABD Senatosu’nda protesto edildi. Senato Ödenek Komitesi’nde, Israil ve Ukrayna’ya yapilacak yardimlar için ifade vermek için Savunma Bakani Lloyd Austin ile hazir bulunan ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ifade verdigi sirada, elleri kirmizi boyali savas karsitlari tarafindan protesto edildi.

Blinken konusmasi sirasinda göstericiler, kirmiziya boyadiklari ellerini havaya kaldirarak, "Gazzeli çocuklari kurtarin" slogani atti. Gazze Seridi’nde ateskes çagrisi yapan protestocular, defalarca "Ateskes hemen" diye bagirdi. Bir gösterici ise, "Gazze kusatmasina hayir" yazili pankart açti.

Blinken, protesto nedeniyle konusmasina devam edemezken, toplantiya protesto nedeniyle bir kaç kez ara verildi.

Kongre polisi, göstericilere müdahale ederek salondan çikarirken, 12 kisi gözaltina alindi.

Blinken ve Austin, ABD’nin Israil ve Ukrayna’ya yardimlari da kapsayan 106 milyar dolarlik ulusal güvenlik fonu talebi hakkinda ifade vermek için toplantiya katilmisti. Fonun yaklasik 15 milyar dolarlik kismi Israil’in Filistin’e yönelik askeri operasyonlari için ayrilacak.

"Hepimiz sivil hayatlarin korunmasi için kendimizi adadik”

Konusmasinin sonunda protestoculari takdir eden Blinken, "Hepimiz sivil hayatlarin korunmasi için kendimizi adadik. Konustugumuz kadariyla yasanan acilari hepimiz biliyoruz, hepimiz bunun sona ermesini saglamaya kararliyiz" ifadelerini kullanarak, ABD’nin müttefiklerinin yaninda durmasinin zorunlu oldugunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA