1 Kisinin Öldügü Kavganin Durusmasi Basladi

Kayseri’de bir kisinin silahla vurularak öldürüldügü olayin saniklarinin yargilanmasina baslandi.

1 Kisinin Öldügü Kavganin Durusmasi Basladi
Kayseri Adliyesi 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu yargilanan A.Ö., H.E., yakinlari ve avukatlari durusma salonunda hazir bulundu. Tutuklu saniklardan A.Ö. ifadesinde ölen M.A’yi kendisinin vurmadigini ve islemedigi bir suçtan dolayi 1 yila yakindir cezaevinde yattigini belirterek beraatini istedi. Diger tutuklu sanik H.E. ise ölen M.A’nin biçakla kendisine saldirdigini ve kendisini savunmak amaciyla yere ates ettigini ancak ölen M.A.’yi kendisinin öldürmedigini belirterek mahkeme heyetinden beraatini talep etti. Müstekilerden. O.A. ise ifadesinde; "Saniklar H.E. ve A.Ö. babam M.A.’ya ve bana silahla ates etti. Sonrasinda babam M.A. vurulup düstükten sonra saniklar arabaya binerek kaçti" dedi.

Mahkeme heyeti; saniklar H.E. ve A.Ö.’nün tutukluluk halinin devamina karar verirken eksikliklerin giderilmesi ve dinlenmeyen taniklarin dinlenmesi için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

Olay

Edinilen bilgiye göre ilçe merkezinde meydana gelen olayda, A.Ö. ile O.A ve M.A. arasinda bilinmeyen bir sebepten dolayi tartisma çikti. Tartismanin büyüyerek, kavgaya dönüsmesi üzerine A.Ö. yaninda bulunan tabancayla M.A.’yi yaralarken, kavgada A.Ö., O.A. ve ismi ögrenilemeyen bir kisi de tabancadan çikan kursunlarla yaralandi. Ihbar üzerine bölgeye çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede genis güvenlik önlemi alirken, saglik ekipleri tarafindan yapilan ilk müdahalede M.A.’nin hayatini kaybettigi belirlendi. Silahli kavgada yaralanan 2 kisi çesitli hastanelere kaldirilirken, A.Ö. tedavi edilmek üzere Kayseri Sehir Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan A.Ö. gözaltina alinirken, gerekli islemlerin yapilmasi için Sariz’a götürüldü.
Kaynak: İHA