Izmir'de 1923 Dron Ile 100. Yil Gösterisi Hayranlikla Izlendi

Izmir’in Aliaga ilçesinde, Cumhuriyetin 100. yili etkinlikleri çerçevesinde yapilan dron gösterisi damga vururken, gökyüzüne; Türk Bayragi, 100. yil logosu, 29 Ekim 1923, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye haritasi, Aliaga Belediyesi ve Atatürk silüetleri çizildi.

Izmir'de 1923 Dron Ile 100. Yil Gösterisi Hayranlikla Izlendi


Cumhuriyetimizin 100. yili tüm Türkiye’de cosku havasinda kutlanirken, Aliaga Belediyesi tarafindan kentte düzenlenen dron gösterisi kutlamalara damga vurdu. Cumhuriyet Meydani’ndan havalanan 1923 dron ile gökyüzüne; Türk Bayragi, 100. yil logosu, 29 Ekim 1923, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye haritasi, Aliaga Belediyesi ve Atatürk silüetleri çizildi.

Izmir Marsi ve 100. Yil Marsi esliginde gerçeklestirilen gösteri, izleyenlere unutulmaz anlar yasatti. Dron gösterisini hayranlikla izleyen Aliagalilar, bu anlari cep telefonlari ile çekerek ölümsüzlestirdi.

Baskan Serkan Acar: “Cumhuriyet; birlik, beraberlik, paylasmak ve özgürlük demek”

Duygularin cümlelerle ifade edilmesi zor bir an yasadiklarini belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Bildigim tek bir sey var; bugün tüm cümlelerin öznesinde silah arkadaslariyla beraber Cumhuriyeti kurup bizlere armagan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Yakin dönemde bir pandemi dönemi yasadik; yangin ve sel gibi birçok badire atlattik. 10 ilimizde deprem felaketi yasadik. Tüm bu felaketlerin üstesinden; birlik, beraberlik ve paylasmakla geldik. Iste, Cumhuriyet; birlik, beraberlik, paylasmak ve özgürlük demek” dedi.



Cumhuriyetin 100. yilini coskuyla kutlamak için bir araya geldiklerini söyleyen Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney de, “100 yil önce Türk milletine vurulmak istenen pranga, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde, Türk milletinin sarsilmaz iradesiyle parçalanmistir. Bugün inaniyoruz ki Cumhuriyetimiz çok daha güçlüdür. Bizlere düsen görev; birlik, beraberlik ve kardeslik içerisinde Cumhuriyetimizi daha da ilerilere götürmektir” ifadelerini kullandi.

Kentte kutlamalara yogun ilgi

Öte yandan, Cumhuriyetin 100. yili nedeniyle gerçeklesen etkinlikler çerçevesinde, ENKA Spor Salonu önünde bir araya gelen küçükten büyüge on binlerce Aliagali, kortej yürüyüsüne katildi.

Vatandaslar; ellerinde mesaleler, Türk bayraklari ve dev Atatürk posterleri ile belediye bandosunun Cumhuriyet marslari esliginde yürüdü. Kimi vatandaslar da evlerinin balkon ve pencerelerine çikarak ellerindeki Türk bayraklariyla 100. yil coskusuna ortak oldu. Atatürk Zeybek Aniti önünde gerçeklestirilen folklor gösterisiyle, yapay zeka kullanilarak Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden dinletilen ‘Iki Keklik’ türküsü kalabaliktan büyük alkis aldi.

Avci Ramadan’da tekne ve mesale gösterisi

Metrelerce uzunluktaki korteje; Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Imir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluslari ile Aliagalilar katildi.

Kortejin Avci Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanina varmasiyla birlikte gerçeklestirilen tekne gösterileri ilgiyle izlenirken, ay yildizli köprüde yakilan mesaleler geceyi aydinlatti.

Nilüfer, unutulmaz sarkilarini Cumhuriyet Için söyledi

Kutlamalarda sahne alan Türk pop müziginin efsane isimlerinden Nilüfer, unutulmaz sarkilarini Aliaga’da Cumhuriyet için söyledi.



Yaklasik iki saat sahnede kalan ünlü sanatçi; ‘Ta Uzak Yollardan’, ‘Gözlerinin Hapsindeyim’, ‘Erkekler Aglamaz’, ‘Seni Beklerim Öptügün Yerde’, ‘Çok Uzaklarda’, ‘Dünya Dönüyor’ gibi birbirinden hit parçalarini seslendirdi. Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, sesi ve sahnesiyle Cumhuriyet coskusunu zirveye çikartan ünlü sanatçiya gecenin anisina Aliagali üretici kadinlar tarafindan el emegi ile hazirlanan Helvaci Kilimi hediye etti. Aliagalilari eglendiren konser, Izmir Marsi ile son buldu.
Kaynak: İHA