Depremzede Kadinlar, 100 Dilek Feneri Uçurdu

Asrin felaketinin yerle bir ettigi Hatay’in Kirikhan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla depremzede kadinlar, 100 dilek feneri uçurdu.

Depremzede Kadinlar, 100 Dilek Feneri Uçurdu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yili asrin felaketinin yerle bir ettigi Hatay’da çesitli etkinlikler ile kutlandi. Kirikhan ilçesi de Cumhuriyet Bayrami’nin doyasiya kutlandigi noktalardan biriydi. Kirikhan ilçesinde bir araya gelen 100 depremzede kadin günün anlam ve önemine binaen 100 dilek feneri uçurdu.

Konuyla ilgili açiklama yapan Asli Zenci, “Türk Milletinin tarih yolculugundaki varolus mücadelesi Cumhuriyet’in ilani ile taçlanmistir. Bagimsizlik düsüncesi ile insa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulastiran birlik ve beraberlik ruhunun büyük bir eseridir. Cumhuriyet kadina armagandir. Cumhuriyet en çok kadinin hakkidir. Biz kadinlar; cumhuriyetle kazandik özgür kimliklerimizi. Cumhuriyetle esitlendik. Cumhuriyetle egitim aldik. Cumhuriyetle seçtik, seçildik. Cumhuriyetle çalisma hayatina adim attik. Cumhuriyetle ayaklari yere basan, fikri hür, vicdani hür, irfani hür kadinlar olduk. Cumhuriyet kadin demek, çocuk demek. Cumhuriyet kadiniyla erkegiyle el ele, omuz omuza çalismak, üretmek, Cumhuriyet’in kazanimlariyla övünmek demek. Hataylilar olarak bu depremden çok zarar gördük. Bu zor günümüzde bizlere kosup gelen milletimizle cumhuriyet çatisi altinda kocaman bir bütün haline geldigimizi gördük. Inaniyoruz ki birlik ve beraberlik bizi ayaga kaldiracaktir. Bu sehrin hayallerini, umutlarini, beklentilerini dile getirerek; yitirdigimiz canlarimizi dualarimiza katarak Cumhuriyet’imizin 100.yilina özel 100 dilek fenerini gökyüzüne göz yaslari gibi akitiyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yili kutlu olsun bu cosku hiç dinmesin. Cumhuriyet’imizin kurucusu yüzyilin lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere kahraman silah arkadaslarini, aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA