Pentagon Açiklamasi 'Iran Devrim Muhafizlari'nin Suriye'deki 2 Tesisi Vuruldu'

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, ABD güçlerinin Suriye’nin dogusunda Iran Devrim Muhafizlari Ordusu (IRGC) ve orduya bagli gruplar tarafindan kullanilan 2 tesise saldiri gerçeklestirdigini duyurdu.

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin yaptigi yazili açiklamada, ABD Baskani Joe Biden’in talimatiyla ABD askeri güçlerinin Suriye’nin dogusunda Iran Devrim Muhafizlari Ordusu (IRGC) ve Iran destekli gruplar tarafindan kullanilan 2 tesise saldiri gerçeklestirdigini duyurdu. Bakan Austin, “Bu hassas mesru müdafaa saldirilari, Iran destekli milis gruplarinin Irak ve Suriye’deki ABD personeline karsi 17 Ekim’de baslayarak devam eden ve çogunlukla basarisiz olan saldirilarina bir yanittir” ifadelerini kullandi. Austin, “Baskan’in ABD personelinin güvenliginden daha yüksek bir önceligi yoktur ve bugünkü talimati ABD’nin bu tür saldirilara tolerans göstermeyecegini, kendisini, personelini ve çikarlarini savunacagini açikça belirtmek için verdi” ifadelerini kullandi. ABD’nin çatisma arayisinda çatisma arayisinda olmadigini, daha fazla düsmanliga girisme niyeti ve arzusunun da bulunmadigini vurgulayan Austin, “Ancak ABD güçlerine yönelik Iran destekli bu saldirilar, kabul edilemez ve durdurulmali. Iran, güçlerimize yönelik bu saldirilardaki rolünü inkar etmek istiyor. Buna izin vermeyecegiz. Iran’in taseron güçlerinin ABD güçlerine yönelik saldirilari devam ederse halkimizi korumak için gerekli önlemleri almaktan çekinmeyecegiz. Tüm devlet ve devlet disi kuruluslara, daha genis bir bölgesel çatismaya dönüsecek eylemlerden kaçinmalari çagrisina devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

ABD’nin iki tesise gerçeklestirdigi saldirilarin yalnizca Irak ve Suriye’deki ABD personelini koruma ve savunmayi amaçladigini aktaran Austin, “Bunlar Israil ile Hamas arasinda devam eden çatismadan farklidir ve Israil-Hamas çatismasina yaklasimimizda bir degisiklik teskil etmez. Tüm devlet ve devlet disi kurumlari, daha genis bir bölgesel çatismaya dönüsecek eylemlerde bulunmamaya çagirmaya devam ediyoruz” dedi.



"Silah ve mühimmat tesisi vuruldu"

ABD medyasi ise ABD’ye ait 2 savas uçaginin Suriye’de Iran Devrim Muhafizlari Ordusu ve Iran destekli gruplarin kullandigi silah ve mühimmat tesislerini vurdugunu aktardi.
Kaynak: İHA