(ÖZEL) Iyi Donanimla Bisiklet Kisin Da Kullanilabilir

Bisiklet tamircileri, zaman, saglik ve ekonomi açisindan bisikletin önemli bir araç oldugunu belirtirken, havalarin serinlemesiyle beraber bisiklet sezonunun kapanmamasi gerektigini, iyi donanimla bu ulasim aracinin kisin da kullanilabilecegi görüsünde.

(ÖZEL) Iyi Donanimla Bisiklet Kisin Da Kullanilabilir
Ulasim araçlarindan olan bisiklet zaman, saglik ve ekonomik açisindan yazin oldugu kadar sonbahar ve kisin da vatandaslar tarafindan tercih ediliyor. Eskisehir’de birçok caddede yazin daha sik kullanilan bisikletin kis aylarina girildigi bugünlerde seyreklestigi göze çarpiyor. Bazi vatandaslar kisin bisiklet binmeyi tercih etmedigini ifade ederken, bazilari da mevsim fark etmeksizin bisikletten vazgeçemedigini belirtiyor. Bisiklet tamircileri hem saglik hem ekonomi hem de zaman açisindan faydali olan bu ulasim aracini, iyi bir donanimla sürme sezonunun bitmesinin söz konusu olmadigini savundu. Bisiklete hem yazin hem de kisin zamandan kazanç saglama yönünden binilmesini tavsiye eden bisiklet tamircileri, serin ve yagisli havalarda bisikletin daha dikkatli sürüs konusunda bilgiler verdi.

“Zaman kazanmak istiyorsan bisiklete bineceksin"

Eskisehir’de uzun yillardir bisiklet tamirciligi yapan Osman Menekse, bisiklet sezonunun kapanip kapanmamasi ile ilgili olarak bisiklet kullanildiginda asil amacin zamandan kazanç elde etmek oldugunu belirtti.

Bisikletin iki nokta arasinda kullanilmasinin zaman tasarrufu sagladigini söyleyen usta tamirci Menekse, kendisinin bisikleti her zaman kullandigini ifade etti.

Bisikleti kullanirken sürücülerin su birikintilerine dikkat etmesi gerektigini ifade eden Menekse, “Bisiklet sezonunun kapanmamasi lazim. Buradaki amaç bir yerden bir yere giderken zaman kazanmak. Zaman kazanmak istiyorsan bisiklete bineceksin. Evden buraya yayan yarim saatte geliyorsam, bisikletle 5 dakikada geliyorum. Baska bir yere gidince 25 dakika zaman kazaniyorum. Günde en az 2 saat tasarruf ediyorum. Ben 74 yasindayim, 60 senedir bisiklete biniyorum. 60 ile ikiyi çarp, kazandigim zamana bak. Eskisehir gibi bir yerde bisiklet sezonu kapanmaz. Kapanirsa 2 saat zaman kaybediliyor. Yürüyerek bir yere gitmektense bisikletle gitmek daha uygun bir olay. Yarin bir gün havalar soguyacak, yagmur yagacak. Bisikleti kullanirken çok dikkat edilmesi gereken bir olay var. Dibini görmediginiz suyun içinden geçmeyeceksiniz. Bisikletle giderken bir su birikintisi varsa üzerinden geçeyim demeyeceksiniz” dedi.



“Bazi insanlar frenleri önemsemiyor, hâlbuki fren çok önemli

Bisiklette tekerlerin havasinin ve frenlerin sürüs açisindan önemli oldugunu vurgulayan tamirci Osman Menekse, “Bisiklette en önemli unsurlardan bir tanesi tekerin havasi ve frenler. Teker havasi düsük olan bisiklete binilmemesi gerekiyor. Çünkü insani yorar. Bazi insanlar frenleri önemsemiyor, hâlbuki fren çok önemli. Eger fren tekerlege sürterse, sikisik kalirsa yolda sürülmez, insanlari yorar. Bisiklette iyi bir fren olacak. Bisiklete binildigi zaman önce frenin tutup tutmadigina bakacaksin. Bisiklet bana göre bir yasam biçimi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA