Elbistan Belediyesinin Ücretsiz Sosyal Konut Projesinin Temeli Atildi

Elbistan Belediyesinin dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için baslattigi ücretsiz sosyal konut projesinin temeli atildi.

Elbistan Belediyesinin Ücretsiz Sosyal Konut Projesinin Temeli Atildi
Karaelbistan Mahallesi’nde temeli atilarak yapimina baslanan projedeki konutlarin depreme dayanikli ve güvenli bir sicak yuva olacaginin altini çizen Elbistan Belediye Baskan Gürbüz, toplamda 40 daireyi ücretsiz olarak yapacaklarini söyledi.



Elbistan’in, 6 Subat’taki ikinci depremin merkez üssü olarak çok büyük hasar aldigini hatirlatan Baskan Gürbüz, “Depremde Elbistan gerçekten kiyameti yasadi. Çok büyük kayiplarimiz oldu. Konutlarimiz ve is yerlerimizi çok büyük oranda kaybettik. Depremzede vatandaslarimiz için hemen Toplu Konut Idaresi Baskanligimizca kalici konutlarin yapimina baslandi ve önemli bir kisminda da çalismalar tamamlanmak üzere. Karaelbistan Mahallemizdeki yaklasik 3 bin 600 konutun üretimi büyük bir hizla sürüyor. Vatandaslarimiza ‘hiç kimse açikta kalmayacak’ seklinde taahhütte bulunmustuk. Herkesin basini sokabilecegi bir konutu olsun istiyoruz. TOKI, bir taraftan hak sahibi olan vatandaslarimiz için konut üretirken diger taraftan da depremi agir sekilde yasamis, esyalarini kaybetmis, canlarini kaybetmis ama hak sahibi olamamis vatandaslarimiz vardi. Biz de Elbistan Belediyesi olarak kollarimizi onlar için sivadik” dedi.

Konutlarin 80 metrekare ve 2+1 planda olacagini söyleyen Baskan Gürbüz, “Elbistan’da kimse evsiz kalmasin, herkesin bir yuvasi olsun düsüncesiyle sosyal konut hamlesi baslattik. 40 daireden olusan sosyal konut projemizin de bugün temelini atiyoruz. Ilk etapta 20 konutun çalismalarini baslatacagiz. Yan yana 2 blok olarak yapiyoruz. Mikro bölgeleme çalismalari esnasinda; projeyi hayata geçirdigimiz noktanin depremsellik açisindan en uygun yerlerden biri oldugunu belirledik. Bu bölgeye zemin+4 kattan olusan 2 blok yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Gürbüz, “Bu sosyal sorumluluk projesiyle ev sahibi olacak vatandaslarimizi noter huzurunda çekecegimiz kurayla belirleyecegiz. Vatandaslarimiz için gelecege dair bir umut kapisi olacagini düsündügümüz bu projeyi basariyla sonuçlandirdiktan sonra yeni hamlelerle devamini getirecegiz. 2+1 planinda 80 metrekare olarak dairelerimizi insa ediyoruz. Anahtar teslim seklinde olacak. Tamamen ücretsiz olacak. Projenin kaba insaatinda önümüzdeki 1,5 ay içerisinde önemli bir asamaya ulasmayi hedefliyoruz. Tabii burada bizim için önemli olan mevsim sartlari. Önümüzdeki yil içerisinde de konutlari teslim etmeyi planliyoruz” degerlendirmesinde bulundu

Projenin maliyetinin 80 milyon lira oldugunu duyuran Baskan Gürbüz, “Toplamda 80 milyon liralik bir bütçesi olan projeyi hayata geçirdik. Bunu yaparken de belediyemize ait olan bir arsayi degerlendirdik. Insaat maliyeti için de yurt içi ve yurt disindaki Elbistanli is adamlarimizdan talep ettik. Büyük bir kismini da onlardan karsiladik. Belediye olarak kendi is gücümüzü de burada seferber ediyoruz. Burada; devlet-millet el ele vererek Türkiye’de örnek olacak bir çalisma yapiyoruz. Engelli, dar gelirli, kendi imkanlari ile konut alamayacak insanlara yeni bir yasam kapisi aralamak istiyoruz. Onlarin umutlarini yesertmek istiyoruz. Bu projeyi de bu açidan önemsiyoruz. Bu projenin ardindan kiracilara yönelik çalismalarimizi da ilerleyen dönemde duyuracagiz” diye konustu.

Baskan Gürbüz, daha sonra butona basarak ilk betonu insaat sahasina döktü.
Kaynak: İHA