Disiplinler Arasi Gömeç Bulusmalari Basladi

Gömeç ilçesinde, Balikesir Üniversitesinin katkilari ile Gömeç Belediyesinin ev sahipliginde” Disiplinler arasi Gömeç Bulusmalari” basladi. Nuri Bozyel Kültür Merkezinde baslayan etkinligin açilisinda konusan Belediye Baskani Irem Himam, etkinligin 3 gün sürecegini anlatirken katilimcilara tesekkür etti.

Disiplinler Arasi Gömeç Bulusmalari Basladi
Nuri Bozyel Kültür Merkezinde düzenlen etkinligin ilk oturumunda, Prof. Dr. Abdullah Soykan, Cumhuriyetin 100. Yilinda Gömeç, Prof. Dr. Kenan Mortan, Gömeç’in dünü bu günü, Prof. Dr. Engin Berber, 20 yil sonra Gömeç, tarihçi Kemal Girgin de, Milli Mücadelede Gömeç konulu birer konusma yapti. Gömeç Belediyesi ev sahipligindeki sempozyumun, Balikesir Üniversitesi, Balikesir Kent Konseyi, Gömeç Kent Konseyi, Adramytteion Arastirmalari, Burhaniye Ticaret Odasi, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasi, Gömeç Zeytinciler Dernegi, Özem’le Yasam, Akkizhan Otel, ToNe City Otel, Ayvalik Uygulama Oteli olmak üzere bir çok paydas tarafindan desteklendigi kaydedildi. Gömeç ve çevresini geçmisi ve bugünü ile tanitmayi amaçlayan bu sempozyumda, Gömeç ve çevre sahasinin dogal, tarihi, kültürel degerleri ile sanatsal ögelerini ele alan bilimsel çalismalarin sunumlarla bir çati altinda toplanmasi hedeflendi. Katilimcilara tesekkür eden Belediye Baskani Mehmet Irem Himam, “Disiplinler arasi Gömeç Bulusmalari etkinligimize basladik. Engin hocamiz bize ilçenin geçmisini anlatti. Kemal hocamiz de bizi daha gerilere götürdü. Tarihimizi anlatti. Kenan hocamizda bize karamsar diyebilecegim bir tablo çizdi. Çünkü, 20 yil önce Gömeç için çok daha güzel düsünceler vardi. Bunlarin çogunun gerçeklemedigini görüyoruz. Bunlarin gerçeklesmemesinde ilçenin payi oldugu kadar üst yönetimlerin de etkisi oldugunu görüyoruz. Bu konuda daha iyi günlere gitmek gerektigi konusunda israr ettigimizi söylemek isterim. Çünkü, böyle giderse Gömeç büyük bir oturma odasi olur. Daha fazlasi olmaz. Halbuki biz Gömeç’ den çok daha fazla sey bekliyoruz. Gömeç’in çok daha güzel yerlere gitmesini istiyoruz” dedi

Etkinlik Koordinatörü Doç. Dr. Sabriye Çelik Uguz da, "Cumhuriyetimizin 100. yili etkinlikleri çerçevesinde Balikesir Üniversitesinin öncülügünde ve Gömeç Belediyesinin ev sahipliginde bir çok paydasla birlikte Disiplinler arasi Gömeç Bulusmalari gerçeklestiriyoruz. Dogal, kültürün miras vizyonu adi altinda 3 gün boyunca, akademik çalismalarla birlikte kültür sanat faaliyetleri ve sergiler yapacagiz. Ayni zamanda gastronomi atölyesi nefes atölyesi ve tahta baski gibi kültür ve sanati içeren etkinlikler yapacagiz” dedi.

Kaynak: İHA