Cumhuriyetle Yasit Asirlik Çinarin Gözünden 100. Yil

Siirt’te yasayan 100’den fazla torun sahibi 115 yasindaki Hazal Sadak, Kurtulus Savasi ve Cumhuriyet’in ilani dönemindeki zorluklari anlatti.

Cumhuriyetle Yasit Asirlik Çinarin Gözünden 100. Yil
Cumhuriyet’in 100. yilina girmesiyle Kurtulus Savasi zamanini ve savas sonrasi Cumhuriyet ilanini hatirladigini dile getiren 7 çocuk ve 100’den fazla torun sahibi olan 115 yasindaki Hazal Sadak, yasadigi zorluklari Kürtçe anlatti.

Savas döneminde, bugdayi el degirmeni ile ögütüp günlerce bulgur yediklerini belirten Sadak, elinde olan tespihi ile ülkemiz ve gelecegi için sürekli dualar ettigini belirtti.

Sadak, "115 yasindayim, 7 çocugum ve yaklasik 100’den fazla torunum bulunmaktadir" dedi.

Hazal Sadak’in gelini Mehtap Sadak, Hazal Sadik’in en küçük gelini oldugunu belirterek, kaynanasinin su an 115 yasinda oldugunu ve 40 yildir yaninda oldugunu dile getirdi.

"4 erkek 5 kiz olmak üzere 9 tane çocugu fakat Iki kizi vefat ettiginden dolayi su anda toplam 7 çocugu bulunmaktadir" diyen Sadak, "Ihtiyarliktan dolayi tam hatirlamiyor fakat 100’e yakin torunu ve torununun torunu bulunmaktadir. Ben henüz evlenmeden esi vefat etmisti. Tahmini olarak 45 yil önce vefat etti. Eski savaslari anlatiyor, hiçbir seyin olmadigini, herkesin savasa gittigini ve sürekli bugday yediklerini söylüyordu. Esi vefat ettigi zaman en küçük çocugu 15 yasindaydi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA