Basibos Sokak Köpegi Kadin Motosiklet Sürücüsünü Canindan Ediyordu

Izmir’in Konak ilçesinde, seyir halindeyken aniden önüne çikan basibos sokak köpegine çarpan motosikletli genç kadin, ölümden döndü. Sürücü metrelerce sürüklenirken, kaza ani motosikletteki ve kaskta bulunan kameraya anbean yansidi.

Basibos Sokak Köpegi Kadin Motosiklet Sürücüsünü Canindan Ediyordu
Kaza, saat 21.00 siralarinda Gaziler Caddesi’nde meydana geldi. Motosikletiyle seyir halinde olan Elif Gülerer (37), Kemer Altgeçidi’ni geçtikten hemen sonra aninden önüne çikan basibos sokak köpegine çarpti. Çarpmanin etkisiyle genç kadin motosikletten savrularak metrelerce sürüklenirken, köpek ise hizla kaçti.

“Direksiyon kiracak mesafem yoktu”

Sahsi motosikletiyle seyir halindeyken yasamis oldugu kaza anini anlatan Gülerer, “Konak’ta Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesine gelmeden önceki alt geçitten 60 km hiz ile ilerlemekteyken, sagimdaki aracin hafif fren yaptigini gördüm. Önce anlam veremedim, köpegi görmemistim. Sonra yine de hizimi 50 km’ye düsürdüm ama hayvan bir anda önüme çikinca maalesef çarpmak zorunda kaldim. Çünkü direksiyon kiracak mesafem yoktu. Kaza aninda anlamadim ama 10-15 dakika sonra sol ayak bilegimde bir problem yasadim. Akabinde kendi imkanlarimla hastaneye gittim. Tedavimin ardindan hastaneden ayrildim. Tabi köpege de baktik belki bir sey olmussa hayvana müdahalede bulunalim diye ama o arada köpek kaçmisti” dedi.



Kazanin sokunu atlatamadan motosikleti çalindi

Kazadan 1 hafta sonra Konak ilçesi Güngör Mahallesi’nde motosikletinin 2 süpheli tarafindan çalindigini ve güvenlik kamerasinin da ellerinde oldugunu aktaran Gülerer, “Evin önünde 2-3 tane kilidi patlatip motoru çalmislar. Gerekli yerlere basvurumuzu yaptik, fakat hala bulunamadi. Onun için bayagi da emek vermistim. Maddi olarak su anki piyasa durumunda 80-85 bin liralik bir maddi kaybim var. Umarim yetkililer motosikletimi bulur ve emegimi bana geri verirler. Polisler, olayin takibinde” ifadelerine yer verdi.

Kaza ani kamerada

Genç motosiklet sürücüsü kadinin ölümden döndügü anlar ise motosikletteki ve kaskta bulunan kameraya yansidi. Görüntülerde; aniden önüne çikan basibos köpegi gören sürücünün, “Köpek” diye bagirmasi, çarpma aniyla birlikte köpegin kaçmasi ile motosikletin devrilerek metrelerce sürüklenmesi ve vatandaslarin yaralanan kazazede kadinin yardimina kostugu anlar yer aldi.

Öte yandan, kazadan 1 ay sonra kendi imkanlariyla motosiklet satin alan ve kuryelik yapmaya baslayan Gülerer, kendisine yeni bir motosiklet alabilmek için birikim yapmak istedigini söyledi.

Kaynak: İHA