Il Genel Meclisi Tek Yürek Oldu

Sivas Il Genel Meclisi olaganüstü toplantisinda konusan Il Genel Meclisi Baskani Hakan Akkas, "Kendi vataninda mülteci durumuna düsürülmüs olan Filistin halki 75 yildir zulüm altinda inliyor" dedi.

Il Genel Meclisi Tek Yürek Oldu
Olaganüstü gerçeklesen toplantida Il Genel Meclisi Baskani Hakan Akkas, Gazze’de soykirim oldugunu ifade ederek, "Gazze’de yikim, ölüm, vahset ve katliam var. Gazze’de sadece vahsi bir soykirim var. Emperyalist güçlerin destegini arkasina alan Siyonist isgal rejimi, bütün dünyanin gözü önünde Gazze’de soykirim uyguluyor. Kendi vataninda mülteci durumuna düsürülmüs olan Filistin halki 75 yildir zulüm altinda inliyor. Varligini korumaya çalisan, soykirima direnen onurlu ve mazlum Filistin halki maalesef isgali destekleyen emperyalist güçler tarafindan terörist olarak damgalaniyor. Filistin’in açliga, ölüme, zulme, soykirima mahkûm eden terör devleti, 16 yildir abluka altinda tuttugu Gazze’de sivil yerlesim yerlerini araliksiz bombalayarak kelimenin tam anlamiyla soykirim gerçeklestiriyor” dedi.

“Israil’in yaptigi saldirilari siddetle kiniyoruz”

Baskan Akkas, Israil’in yaptigi saldirilari siddetle kinadiklarini söyleyerek, “Siyonist isgalci çete Gazze’de hastaneyi bombalamakla yetinmiyor, cami, kilise, okul, firin, pazar yeri ayrimi yapmadan tüm sehri bombaliyor. Gazze halkini en temel insani ihtiyaçlardan mahrum birakarak, ekmeksiz, susuz, yakitsiz ölüme mahkûm etmektedir. Savas suçu sayilan fosfor bombalari kullanarak savas suçu islemektedir. Biz bugün burada Sivas Il Genel Meclisi olarak, olaganüstü toplandik. Bütün meclis üyelerimiz ile birlikte tek yürek ve tek düsüncedeyiz. Israil’in yaptigi saldirilari siddetle kiniyoruz. Filistin halkin dün oldugu gibi bugün de yarinda yanlarinda olacagiz. Saldirilari lanetliyor ve bir an önce son bulmasini istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Il Genel Meclisi Baskani Hakan Akkas’in meclise hitaben yaptigi konusmanin ardindan hazirlanan video klip izlendi. Meclis salonunda Türk bayraklarinin yani sira Filistin bayragi da yer aldi.

Daha sonra toplantida grup baskan vekilleri sirayla söz alarak hayatini kaybeden Filistinli vatandaslara Allah’tan rahmet, yakinlarina sabir, yaralilara acil sifalar dileklerini ilettiler.

Il Genel Meclisi, 6 Kasim Pazartesi günü kasim ayi toplantilarinda bir araya gelmek üzere sona erdi.
Kaynak: İHA