Yayladan Indiler Sehir Merkezinden Geçtiler Açiklamasi Koyun Sürüsünün Yolculugu Kamerada

Tokat’ta havalarin sogumasiyla birlikte yaylada bulunan koyunlarin geri dönüsü basladi, yayladan inen bir koyun sürüsü sehir merkezinden geçti.

Yayladan Indiler Sehir Merkezinden Geçtiler Açiklamasi Koyun Sürüsünün Yolculugu Kamerada
Tokat’ta havalarin sogumasi ile beraber yayladan göçler basladi.

Nisan ayindan itibaren yaylada bulunan koyun sürüsü, 5 gündür geri dönüs yolculugunu sürdürüyordu. Geri dönüs yolunda Pazar ilçesine gitmekte olan koyun sürüsü Tokat il merkezinden geçti. Koyun sürüsünün il merkezinden geçisi vatandaslarda merak uyandirdi. Behzat Bulvari ve ardindan Cumhuriyet Meydani’ndan geçen koyun sürüsü, çevre yolu civarindan kent merkezini terk etti. Koyun sürüsü, vatandaslarin yogun ilgisiyle beraber sehir merkezinden geçerek Pazar ilçesine 2 gün sürecek olan yolculuguna devam etti.

"2 gün daha yolumuz kaldi"

Yayladan indiklerini ve yolculuklarinin devam ettigini belirten hayvan yetistiricisi Mustafa Altuntas, "Buraya yayladan indik, yaylaya nisan ayinda çikmistik. Havalar sogudugundan dolayi mecburi dönüs yapiyoruz. Dumanli yaylasindan Pazar ilçesine gidiyoruz. Kisin ilçede kaliyoruz, yaz aylarinda yaylaya çikiyoruz. Geçimimizi küçükbas hayvancilikla sagliyoruz. 6 aydir yaylada bulunuyorduk, 5 gündür de ilçeye dönmek için yolculuk yapiyoruz. 2 gün daha yolumuz kaldi, Pazar ilçesine ulastigimizda yolculugumuz bitecek. Toplamda yolculugumuz 10 günü buluyor. Sehir merkezindeki insanlar hos karsiliyor. Memnun kalanlar da oluyor, bazi insanlar begenmiyor ama onlara da diyecek bir seyimiz yok" seklinde konustu.

Kaynak: İHA