Refah Sinir Kapisi'ndan Gazze'ye 14 Tir Daha Geçti

Insani yardimlarin ulastirilmasi için açilan Refah Sinir Kapisi’ndan 14 tir daha Gazze Seridi’ne geçti. Insani yardim tasiyan 3 konvoy Gazze’ye ulasmis oldu.

Israil-Hamas çatismalari 16’inci gününde devam ederken, bir insani yardim konvoyu daha Refah Sinir Kapisi’ndan Gazze Seridi’ne geçti. BM yetkilisi yaptigi açiklamada, gida ve ilaç gibi insani yardim tasiyan 14 tirin Gazze Seridi’ne girdigini ve yardimlarin Filistin Kizilayi ve Birlesmis Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardim Ajansi (UNRWA) tarafindan teslim alindigini açikladi.

Gazze Seridi’ndeki Filistin Kizilayi’ndan bir yetkili ise, yardim konvoyunun taraflarina ulastigini ve yardimlarin UNRWA’nin Gazze Seridi’ndeki depolama tesislerine götürülmek üzere tirlardan bosaltilmaya baslandigini ifade etti.

Yardim konvoyunda yakit olmadigi aktarildi.

Dünyanin dört bir yanindan Gazze Seridi’ne gönderilen yardimlari tasiyan 20 tirlik ilk konvoy Cumartesi günü, 17 tirlik ikinci konvoy ise dün erken saatlerde Gazze Seridi’ne geçmisti. Son konvoy ile insani yardim tasiyan 3 konvoy Gazze’ye ulasmis oldu. Gazze Seridi’ndeki Filistinlilerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için günde 100 kamyonun sinirdan geçmesi gerektigi belirtildi.
Kaynak: İHA