Mustafa Varank Açiklamasi 'Üniversitelerde Fikir Tartismalari Ile Degil, Kilik, Kiyafetle Ugrasan Dönemleri Yasadik'

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2023-2024 akademik yili açilisi TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani, Bursa Milletvekili Mustafa Varank’in katilimiyla yapildi.

Mustafa Varank Açiklamasi 'Üniversitelerde Fikir Tartismalari Ile Degil, Kilik, Kiyafetle Ugrasan Dönemleri Yasadik'
Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklestirilen açilista, üniversite senatosu karari ile Kamu Yönetimi alaninda Mustafa Varank’a fahri doktora unvani verildi.

Verilen unvan için senato üyelerine tesekkür eden Mustafa Varank, "2000’li yillarin basina kadar üniversiteler çatisma haberleri ile yasaklarla, kisitlamalarla, ikna odalari ile gündeme geliyordu. Üniversiteler adeta ideolojik saplantilarin merkezi haline gelmisti. Ne yazik ki fikir tartismalari ile degil kilik, kiyafetle ugrasan dönemleri yasadik. Çok sükür bir daha bahsi açilmamak üzere o çag geride kaldi" diye konustu.

Gençlere hayatin her alaninda destek olmanin gayretinde olduklarini söyleyen Varank, "Okuyan, arastiran, sorgulayan bilime, sanata, spora merakli milli degerlere, medeniyet degerlere sahip gençlerimizin önünde hiç bir engel birakmamak için gayret gösteriyoruz" seklinde konustu.

Nigde Valisi Cahit Çelik ise üniversitelerde yasaklarin degil özgürlügün hâkim olmasi gereken bir alan oldugunu söyleyerek, "Aklinizi ve beyninizi kimseye ama hiç kimseye kiraya vermeyin. Baskalarinin iradenizi sifirlamasina razi olmayin. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isaret ettigi fikri, vicdani ve irfani hür olanlardan olun. Üniversite yasaklarin degil özgürlügün hâkim olmasi gereken bir alandir. Ancak bu özgürlügün baskalarinin özgürlügüne halel getirmeyecek sekilde, hukuk içinde kullanilmasi gerekmektedir. Kiymetli akademisyenler sizler, bu üniversitenin temel taslarisiniz. Azimli çalismalariniz ve arastirmalariniz üniversitemizin bilimsel bilgi üretimindeki basarisinin temelini olusturmaktadir. Sizlerden beklentimiz, ögrencilerimize sadece bilgi aktarmakla kalmayip, onlari gelecege hazirlayacak donanimlari da kazandirmanizdir" ifadelerini kullandi.

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu da, "Türkiye’nin dört bir yanindan gelerek üniversite egitimini sürdüren ögrencilerin ülkemizin gelecegine hazirlanmasi ve çesitli etkinliklerle sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda topluma hizmet sunulmasi açisindan heyecanimizin, coskumuzun ve mutlulugumuzun doruk noktasidir. 30 yili askin tarihiyle Türkiye’nin güçlü ve köklü yüksekögretim kurumlarindan olan Üniversitemiz; bünyesindeki 14 fakülte, 4 enstitü, 1 Türk Musikisi Devlet Konservatuvari, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ve 15 arastirma ve uygulama merkeziyle egitim ögretim, bilim ve kültür & sanat alanlarinda ülkesine ve insanliga hizmet veren çok önemli bir deger ve kurulustur. Iki yil öncesine kadar 21 bin ögrencisi 1500 civari akademik ve idari personeli bulunan Üniversitemiz su an ise lisansüstü, lisans ve ön lisans düzeyinde 28 bine yakin ögrenciye 2000’e yakin personele ulasmistir" dedi.

Kaynak: İHA