Kibris Ulasim Plani Uygulamaya Geçiyor

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü tarafindan hazirlanan ve birçok ilin yani sira uluslararasi boyutta birçok ülkeye model teskil eden ‘Toplu Tasima Ana Plani’ projesinin Kibris’a uygulanmasi noktasinda yeni bir adim atildi.

Kibris Ulasim Plani Uygulamaya Geçiyor
Baskan Faruk Özlü’nün girisimleri ile hazirlanan, 2021 yilinda hayata geçirilmesinin ardindan Türkiye’de birçok ilin yani sira uluslararasi alanda da kabul gören toplu tasima ana planinin Kibris’a uyarlanmasi noktasinda geçtigimiz ay taraflar Düzce’de bir araya gelmisti.

Düzce Belediyesi istirak sirketi Ulasim A.S. tarafindan hazirlanan raporlar dogrultusunda Kibris toplu tasima ana plani olarak uyarlanan projeye yönelik incelemelerin tamamlanmasinin ardindan Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Günden ve Ulasim A.S Genel Müdürü Levent Sivrikaya’dan olusan Düzce heyeti, Türkiye’nin KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioglu’nun daveti üzerine Kibris’a gitti.

Burada bir takim ziyaretler gerçeklestiren heyet Feyzioglu basta olmak üzere KKTC Bayindirlik ve Ulastirma Bakanligi Müstesari Enver Öztürk, Trafik Daire Müdürü Ahmet Aydin, T.C. Lefkosa Büyükelçiligi Kalkinma ve Ekonomik Isbirligi Ofis Koordinatörü Ömer Cihan ile bir araya gelerek KKTC Toplu Tasima Ana Plani çerçevesinde hazirladiklari toplu tasima sisteminin ön degerlendirme ilk raporlarini aktardi.

Kibris genelinde uygulanacak proje dogrultusunda saha incelemesi de gerçeklestiren Düzce heyeti, projenin en kisa süre içerisinde Kibris’a entegre edilecegini paylasti.
Kaynak: İHA