Kastamonu'da Bag Evine Gelen Ayilar, 10 Adet Ari Kovanini Parçalayarak Ballari Yedi

KASTAMONU – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bag evine bag evlerinin bulundugu bölgeye inen ayilar, 10 adet ari kovanini parçalayarak, çitalardaki ballari da yedi.

Kastamonu'da Bag Evine Gelen Ayilar, 10 Adet Ari Kovanini Parçalayarak Ballari Yedi
Edinilen bilgiye göre, Tosya-Kastamonu karayolu Kale Yakasi mevkiinde yüzlerce bag evinin bulundugu bölgeye ayilar gelmeye devam ediyor. Daha öncede birçok kez bölgeye gelerek kovanlara zarar veren ayilar, bu sefer aricilik ile geçimini saglayan Mustafa Kaymak’a ait ariliga girdi. Ariliga gelen iki ayi, 10 adet ari kovanini parçalattiktan sonra kovanlarda bulunan ballari da yedi. Ayrica kovandaki arilarda telef oldu.

25 yildir aricilikla ugrasan Mustafa Kaymak, “Ne diyecegimi ve ne yapacagimi bilemiyorum. Ben, 25 yildir aricilik yapiyorum. Ilk defa bu sekilde bir olayla karsilastim. Önceki senelerde de ayilar gelirdi fakat bu derece zarar vermezdi. 1 yil boyunca biz, bu arilara emek veriyoruz. Kovanlardan daha lezzetli bal alabilmek için yüksek kesimlere, daglara çikartiyoruz. Yaz aylarinda kovanlardaki bali aldiktan sonra arilari ilçedeki bag evlerimizin yakinlarina getiriyoruz. Dün gece ariligima giren 2 ayi, 10 adet kovanimi kirarak içindeki ballari yemis. Kovandaki arilar da ölmüs. Ister inanin ister inanmayi su an Tosya’yi ayilar basti, saka demiyorum. Ilçenin Kale Yakasi, Kuzyaka, Topsakal ve Yaziçam mevkilerinde her gün ayi vakasi yasaniyor. Kimi arici arkadasimizin kovanlarina saldiriyor, bazen de baglarda çiftçilik yapan vatandaslarin yanlarina kadar geliyor. Yetkililerden bu konuda yardim bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA