Günler Sonra Enkazdan Çikarilan Ve Hayata Tutunan Depremzede, Inanlara Yardim Için Hemsire Oldu

Van’in Ercis ilçesinde yasayan Ferhat Tokay, 2011 yilinda meydana gelen Van depreminde 5 gün sonra enkazdan çikarak hayata tutundu.

Günler Sonra Enkazdan Çikarilan Ve Hayata Tutunan Depremzede, Inanlara Yardim Için Hemsire Oldu
Ferhat Tokay, kendisi kurtaran akut çalisanlari ve birçok tanidiginin sayesinde biraktigi okula tekrardan baslayip insanlara yardimci olabilmek için saglikçi oldu. 2011 depremin üzerinden 12 yil geçmesine ragmen hala o anlara unutamayan Tokay, "Deprem oldugunda 13 yasindaydim. Sartlardan dolayi okulu birakmis okumuyordum. Depremden sonra sagligim yerine geldiginde, beni kurtaran Akut ve AFAD çalisanlarindan etkilenip onlarin ve yakinlarimin yardimiyla tekrardan okumaya basladim. Beni kurtaranlardan etkilendigim için ben de hayat kurtarabilirim diyerek üniversiteyi bitirdim" dedi.

Yillar sonra kendi memleketime hemsire olarak atanan Ferhat Tokay, "Ercis Devlet Hastanesinde hemsire olarak çalisiyorum. Ercisliyim 25 yasindayim, 2011 Ercis depreminde 5 gün enkaz altinda kaldim, enkaz altindan akut tarafindan kurtarildim. Tedavi sonrasinda Ercis’e döndüm, bahçeye kurdugumuz çadirda kalmaya devam ettik. Deprem oldugu sene sartlar biraz zordu okulu terk etmistim tekrar böyle depremle alakali bir röportaj vermek için Istanbul’a gittigimde, Bursa’da tekrar okula basladim, bitirdim. Üniversiteyi Kastamonu’da okudum. Ercis Devlet Hastanesinde kendi memleketime hizmet etmek için atandim. Ben hastanede acil hemsiresiyim. Acilde triyaj bölümünde çalisiyorum. Ben Akut, AFAD bunlarin sayesinde kurtarildim tekrar hayata tutunma sansi buldum. Saglikçi olmaya karar verirken aslinda bu depremden kurtarilma ani bende çok etkili olmustu. Bu yüzden ben de insanlara yardim edebilmek için saglikçi olmayi tercih ettim. Beni kurtaranlarin kimler oldugunu arastirip buldum Mugla’ya gittim onlari buldum onlara sahsen tesekkürlerimi iletmek için Mugla’ya gittim. Onlarla oturup sohbet etme sansimiz oldu. Tesekkürlerimi de dile getirdim hatta buradan onlara tekrar tesekkür ediyorum Allah onlardan da razi olsun. Tüm deprem bölgesinde yardim eden gönüllü olsun görevli olsun herkese tesekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA