Filistinli Sehit Çocuklar Için Gökyüzüne Beyaz Balonlar Birakildi

Kütahya’da Israil’in saldirilarinda hayatini kaybeden Filistinli çocuklar için gökyüzüne beyaz balonlar birakildi.

Filistinli Sehit Çocuklar Için Gökyüzüne Beyaz Balonlar Birakildi
Kütahyali çocuklar, Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Temsilciliginin organizasyonu ile Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarinda hayatini kaybeden Filistinli yasitlari için Ulu Camii önünden gökyüzüne beyaz balonlar saldi.

TÜGVA Kütahya Temsilcisi Saidi Furkan Cosgun, Israil’in saldirilari sonucu Filistin’de her gün 120 çocugun sehit edildigini belirtti.

Cosgun, "Filistin’de çocuklar, oyuncaklarla oynamalari gerekirken maalesef sarapnel parçalariyla oynuyor. Hayal kurmalari gerekirken korkudan düsünemiyorlar. Buradaki tutumumuzla zulmeden kanli eller ve sehit düsen küçük bedenler, anne ve babalarin feryadi ve özgür Kudüs hatirlansin istiyoruz. Avrupa’da, ABD’de bir çocugun tirnagi kirilsa dünya sallaniyor, yaygara koparilir ama Müslümanlarin sehit düsmesine, feryat edilmesine kulaklar tikali" diye konustu.

Israil’in saldirilarda hayatini kaybeden Filistinliler için dua edildi, daha sonra da beyaz balonlar gökyüzüne birakildi.

IHA tarafindan havadan da görüntülenin TÜGVA’nin etkinligine, AK Parti Kütahya Milletvekili Ismail Çaglar Bayirci ve AK Parti Kütahya Il Baskani Mustafa Önsay da katildi.

Kaynak: İHA