Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Gençlerimizi Ve Çocuklarimizi Kur'an-I Kerim'e Göre Yetistirmeliyiz'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Bizlere düsen Kur’an-i Kerim’in sadece güzel hatlarla yazilmis olanlarina bakmak degil, onun içindeki ilkelere uymaktir. Gençlerimizi, çocuklarimizi Kur’an-i Kerim’e göre yetistirmemiz lazim. Buradan alacagimiz en büyük derslerden birisi odur" dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Gençlerimizi Ve Çocuklarimizi Kur'an-I Kerim'e Göre Yetistirmeliyiz'
Kirikkale’nin Karacali köyündeki Islami Degerler Külliyesi’nin açilisi, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi imami Mehmet Emin Ay’in Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, açilista yaptigi konusmada gençlerin ve çocuklarin Kur’an-i Kerim’e göre yetistirilmesi gerektigini söyledi.

Islami Degerler Külliyesi gibi Anadolu’da da pek çok külliyenin oldugunu ve zaman içerisinde büyük bir ziyaret mekani haline geldigini ifade eden Erbas, "Sadece Peygamber Efendimizin hayatini isleyen müze degil, Kur’an-i Kerim bizim için ne ifade ediyor? Rabbimizden ögrenelim: ’Kitabi sana, insanlari karanliklardan aydinliga çikarasin diye indirdik.’ Rabbimiz Peygamber Efendimize Kur’an’i böyle tanitiyor. Kur’an’in indirilis amacini böyle anlatiyor Peygamber Efendimize. Bizlere düsen Kur’an-i Kerim’in sadece güzel hatlarla yazilmis olanlarina bakmak degil, onun içindeki ilkelere uymaktir" dedi.

Ezanlar okundugu müddetçe, ezanlari duyan insanlarin secde ve rüku edecegini anlatan Erbas, sunlari kaydetti:

"’Ruhumun senden ilahi sudur ancak emeli. Degmesin mabedimin gögsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki sehadetleri dinin temeli. Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’ diyen Islam sairi, Istiklal Marsi sairi Mehmet Akif Ersoy’un adeta bir dua makaminda dile getirdigi bu misralar hep aklimiza gelecek. Burada ezanlar okundugu müddetçe, ezanlari duyan etrafimizdaki insanlar gelecekler burada secde ve rüku edecekler. Iste siniflar. Hocalarimiz cami dersleri ile kürsü dersleri ile mihraptan, minberden, kürsüden yaptigi dersler ile buraya gelen misafirleri Islami konularla, degerlerimiz konularinda onlari besleyecekler. Onlara bu konularda nasihat edecekler. Iste o zaman bu büyük külliyenin degeri daha da ortaya çikacak. Daha da mühim bir vazife olusturmus olacak. Insallah bunu bekliyoruz."

Kirikkale Valisi Mehmet Makas da, dindar, milli ve manevi degerlerine bagli nesiller yetistirildiginde Israil’in Filistin’de zulmetme ihtimalinin olmadigini belirterek, hiçbir Müslüman beldesine küffarin girme ihtimalinin bulunmadigini aktardi. Zulme bu milletin sessiz kalmayacagini ifade eden Makas, "Bu sancaktar millet ordusu ile beraber hem i’lây-i kelimetullah adina Allah ve resulünün bekçisi olmustur, kilici olmustur. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yine Cumhur Ittifaki’nin ortaklarindan dün Sayin Devlet Bahçeli Beyefendi’nin de paylasimlarindan hareketle hiçbir zulme bu milletin sessiz kalmayacagini hep beraber buradan tekraren haykiriyoruz" dedi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Yasar Yildirim ise, son 2-3 yildir dünyada daralan, basi sikisan, dininden dolayi yurdundan çikarilan ümmeti Muhammed’in sigindigi tek yerin Türkiye oldugunu ifade ederek, "Sultan Abdülhamid’den bugüne kadar Asya’dan Afrika’ya her kim ki zulme ugramis, her kim kim dininden dolayi yurdundan çikarilmis, geldigi cografya burasidir" ifadesini kullandi.

Erbas ve protokol üyeleri, daha sonra külliyedeki Siyer-i Nebi ve Mushaf-i Serif Müzesi’ni gezdi. Ankara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Islam Tarihi ve Sanatlari Bölümü Ögretim Üyesi ve sanatçi Doç. Dr. Fatih Koca ezgilerini, Dursun Ali Erzincanli ve oyuncu Ahmet Yenilmez de açilisin ardindan siirlerini seslendirdi.

Açilisa Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyildiz, Çorum Valisi Zülkif Dagli, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA