Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz Açiklamasi

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Çaykur’un özellestirmesi iddialarina, “Hazine ve Maliye Bakanligi ve Türkiye Varlik Fonu tarafindan özellestirilme ile ilgili konu olmamistir. Çaykur özerk bütçesiyle bir iktisadi devlet tesekkülü olarak çalismalarina devam etmektedir" dedi.

Yilmaz, 12 Kalkinma Plani ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularini cevapladi.

Yilmaz, sivil ve demokratik bir Anayasanin yapilmasi kalkinma sürecine katki saglayacagina isaret ederek, “Azami müstereklerde bulusarak en genis mutabakati olusturarak kalkinma planimiza ve 2053 perspektifine destek saglayacaktir” ifadelerini kullandi.

Yilmaz, kur hedeflerinin olmadigini belirterek, “Gelismelere göre günlük hareketlilikler yasaniyor. Kurda bir hareketlilik yasandi. Önümüzdeki dönemde böyle bir hareketlilik beklemiyoruz. Son dönemde yasanan hareketliligi teknik olarak da siyasi olarak da beklemiyoruz” diye konustu.

Çaykur’un özellestirilmesine iliskin olarak Yilmaz, “Hazine ve Maliye Bakanligi ve Türkiye Varlik Fonu tarafindan özellestirilme ile ilgili konu olmamistir. Çaykur özerk bütçesiyle bir iktisadi devlet tesekkülü olarak çalismalarina devam etmektedir. Çaykur 2023 yilinda yapilan iki fabrika ile kapasitesini arttirarak, özellestirmeden uzak yatirimlarina devam etmektedir” dedi.

Kur korumali mevduat ile ilgili soruya Yilmaz, “ KKM 2022 yilinda o92.5 milyar TL ödeme yapilmis. Merkez bankasi tarafindan 72.8 milyar TKL ödeme yapilmis, Hazine ve Maliye Bakanligi 59.5 milyar TL ödeme yapilmis” seklinde konustu.

Kaynak: İHA