Çorum Belediyesi 1000 Genci Çanakkale'ye Götürüyor

Çorum Belediyesi’nin kültür gezileri çerçevesinde, gençlere yönelik olarak düzenlenen Çanakkale gezileri basladi. Konaklamali gezi programi kapsaminda 16-25 yas gurundaki 1000 genç Çanakkale’yi gezme firsati bulacak.

Çorum Belediyesi 1000 Genci Çanakkale'ye Götürüyor


Çorum Belediyesi, kültür gezilerine tüm hiziyla devam ediyor. Vatandaslari, çesitli kültür rotalarina doyumsuz bir geziye çikaran Belediye, Safranbolu, Nevsehir ve Konya’dan sonra bu kez de gençlere yönelik Çanakkale gezileri düzenliyor.

Basvurularin tamamlanmasi ile birlikte ücretsiz turlarla Çanakkale’ye giden gençler, rehberler esliginde Çanakkale Sehitligi’nin yani sira Çanakkale Destani’nin yazildigi yarimadada tarihi kaleleri, tabyalari, sehitlikleri, anitlari, müzeleri, batik gemileri, toplari, siperleri, burçlari ve savastan kalan pek çok seyi görme firsati buluyor.

16-25 yas grubundaki gençlere yönelik konaklamali geziler kapsaminda 50’ser kisilik kafilelerle Çorum’dan yola çikan gençler, ecdadin izlerini tasiyan ve tarihimizde önemli bir yere sahip olan Çanakkale’de tarihi ve kültürel mekanlari ziyaret ediyor.

Çanakkale’de destan yazan ecdadinin kahramanlik hikayelerini yerinde dinleyeler ve bu vatanin var olus hikayesini derinden hisseden gençler, geziden duyduklari memnuniyeti dile getirerek Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’a tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA