Brezilya'da Okulda Silahli Saldiri Açiklamasi 1 Ölü, 3 Yarali

Brezilya’da 15 yasindaki bir kiz ögrencinin okulda düzenledigi silahli saldirida, 1 ögrenci hayatini kaybetti, 3 ögrenci de yaralandi.

Brezilya’nin Sao Paulo kentinde bulunan Sapopemba asli devlet okulunda, 15 yasindaki bir kiz ögrenci silahli saldiri düzenledi.

Saldirida, 1 ögrenci hayatini kaybetti, 3 ögrenci de yaralandi. Saldirgan ögrenci, polis tarafindan tutuklandi.

Yetkililer, saldirganin bu saldiriyi bir hafta öncesinden sosyal medya hesabindan duyurdugunu ve saldiriyi diger ögrencileri “sevmedigi için” yapacagini ifade ettigini aktardi.

Okulun güvenlik kameralari tarafindan anbean kayit altina alinan saldirida, yüzü maskeli saldirganin sinifa girerek rastgele ögrencilerin üzerine ates ettigi ve merdivenlerden inen bir kiz ögrencinin arkasinda gelerek kafasindan vurdugu görüldü.

Sao Paulo’da bu sene ikinci okul saldirisi

Bu sene Sao Paulo’da bir okula ikinci kez silahli saldiri düzenlenirken, Sao Paulo hükümeti saldiriyla ilgili açiklama yapti. Açiklamada, “Bu sabah Sapopemba devlet okulunda yasanan saldiridan ötürü çok üzgünüz ve kurbanlarin ailelerinin acilarini paylasiyoruz. Su an önceligimiz kurbanlara yardim etmek, diger ögrencilere, ögretmenlere ve ailelere psikolojik destek vermektir” denildi.

Güvenli Okul platformuna yaklasik 30 bin ihbar yapildi

Adalet ve Güvenlik Bakani Flavio Dino, saldirinin ardindan Bakanligin Sao Paulo güvenlik güçleriyle ortak çalisacagini bildirdi. Bakanlik, geçtigimiz nisan ayinda Güvenli Okul platformu kuruldugundan bu yana yaklasik 30 bin silahli saldiri ihbari aldiklarini, bunlardan 400’en fazla süphelinin saldiri ihtimali gerekçesiyle tutuklandigini belirtti.

Santa Katerina eyaletinde bir kreste yaslari 4 ve 7 arasinda degisen 4 çocugun öldürülmesi sonrasi kurulan söz konusu platform, saldirganlarin saldirilarini genelde sosyal medya hesaplarinda paylasmasindan yola çikarak inceleme yapiyor.
Kaynak: İHA