Balikesir'de Termalzedeler Dernek Çatisi Altinda Bir Araya Geldi

Gömeç ilçesinde, 10 yil önce ‘Torununuzun torununa kalacak, ucuza almak için temelden girin’ slogani ile satisa çikan termal tesislerinden devre mülk satin alan vatandaslar, magduriyetlerini gidermek için dernek çatisi altinda bir araya geldi. Magdurlarin olusturdugu, Yasam Termal zedeler Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nin ilk genel kurulu Burhaniye’de Ahmet Akin Kültür Merkezinde yapilirken, baskanliga Fahri Gökdag seçildi.

Balikesir'de Termalzedeler Dernek Çatisi Altinda Bir Araya Geldi
Gömeç’in Karaagaç Mahallesinde, 10 yil önce yapimina baslanan termal tesislerinin bu güne kadar hak sahiplerine teslim edilememesi tepkilere neden oldu. Bu güne kadar sosyal medyada olusturduklari sayfalarda seslerini duyurmaya çalisan magdurlar, simdi de Yasam Termal zedeler Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’ni kurdu. Magduriyetin büyük oldugunu anlatan vatandaslar, dernek çatisi altinda haklarini arayacaklar. Turkiye’nin her yerinden binlerce aileye devre mülk satisi yapan firma 10 yildir parasini ödemis olan ailelere devre mülklerini teslim edemedi. Sayilari 2 bini geçen magdurlar bu güne kadar, sosyal medya sayfalari olusturup sesini duyurmaya çalisirken, bundan sonra dernek çatisi atisi altinda haklarini arayacaklar. Dernek çatisi altinda hak arayacaklarini anlatan Sekernaz Erdogan, ”10 yil önce buradan gelecegimizi düsünerek yer aldim. Simdi 10 yil geçti. 2 binden fazla üyesi var, magdurumuz var. Termal faaliyete geçmedi. Onun için bizde bir araya geldik. 2 bin kisiyi bir araya toplayip dernek kuracagiz. Dernek olarak mücadele verecegiz. Hak arayisindayiz” dedi.

Mustafa Aygül de, "Yasam Termal üyesiyim. Bir sorunumuz var, su anda bitirilemedi. Yillar oldu. Biz buraya paralarimizi ödedik. Simdi bir dernek kurduk. Bu dernekte de su anda toplanti halindeyiz. Yeni bir yönetim seçmek üzereyiz. Insallah, bunu basaracagiz. Insallah, bu toplanti hepimize hayirli olur” diye konustu.

Kemal Alpinanç ise, “ Yasam Termalzedeler olarak dernek kurumunu gerçeklestirdik. Bundan sonraki haklarimizi dernek çatisi altinda yasal yollardan arayacagiz. Bütün üyeler adina Insallah, hakkimizi alacagiz” dedi.

Kaynak: İHA