Enkaz Kentin 'Gizli Cenneti' Dalis Tutkunlarinin Vazgeçilmezi Olacak

Hatay’in Yayladagi ilçesinde bulunan ve ‘gizli cennet’ olarak bilinen Karamagara Kanyonu, açilan dalis merkeziyle birlikte dalis tutkunlarinin vazgeçilmezi haline gelecek.

Enkaz Kentin 'Gizli Cenneti' Dalis Tutkunlarinin Vazgeçilmezi Olacak
Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar alan Hatay’da depremin yaralari sariliyor. Hatay’in Yayladagi ilçesinde bulunan ve ilçe merkezine 22 kilometre mesafedeki ‘gizli cennet’ olarak bilinen Karamagara Kanyonu’na dalis merkezi açildi. Yayladagi Belediyesi tarafindan açilisi gerçeklestirilen dalis merkeziyle birlikte bölge dalis tutkunlarinin vazgeçilmezi haline gelecek. Geçtigimiz günlerde milli sporcu Sahika Ercümen de essiz güzelligiyle mest eden kanyonda dünya rekorunu kirmisti.

Yayladagi Belediye Baskani Mehmet Yalçin, Sahika Ercümen’in Karamagara Kanyonu’nda elde ettigi basariya deginerek, “Bizim için gerçekten gurur verici bir gün geride kaldi. Yayladagi ilçesi Karamagara bölgesinde milli sporcumuz, gururumuz Sahika Ercümen, Türk bayragimizi göndere çekti. 106 metre ile dalisla dünya rekorunu kirdi. Yaklasik bir aydir Yayladag Belediye ekiplerimiz ve sahada bu dünya rekoru için hazirlik çalismalarina girdik. Tabii üç hedefimiz vardi burada. Cumhuriyetimizin yüzüncü yilina ithafen dünya rekoru kirmak, ikinci hedefimiz Hatay’a nefes ol sloganiyla yola çiktik. Hatay deprem bölgesi malumunuz. Dünyada farkindalik olusturmak ve normallesme süreci için önemli bir hedefti. O hedefi de basardigimiza inaniyoruz. Üçüncü hedefimiz ise Yayladagi ilçesi Karamagara bölgemiz. O bölgede Yayladagi Belediyesi olarak dalis okulu ve yenileme alanlarini yapmistik. Bu bölgeye dalis merkezi açarak dünyaya tanitmak istiyorduk. Dünya rekorunun bu bölgede kirilmasi özellikle burayi dalis merkezine açmamiza sebep oldu. Hedeflerimizin hepsine ulastik. Biz buradan tekrar tekrar gururla, milli sporcumuz Sayin Sahika Ercümen’e sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.



"Volkanik, inanilmaz kanyon yariklar var"

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu Baskan Vekili Levent Ucuzal, Karamagara Kanyonu’nun güzelligine deginerek, “Burasi mükemmel. Bugün degil, birkaç gündür buradayiz. Antrenmanlari da burada yaptik. Çok güzel bir yer. Bizim de buranin tanitimina birazcik katkimiz olduysa çok mutluyuz gerçekten. Çünkü buranin dogal güzelligi inanilmaz. Birçok yeri çok güzel diye gösterirler bize gittigimiz birçok yerde. Hele Avrupa’da bu çok modadir. Yani gidersiniz saçma sapan bir yere bakarsaniz millet acayip güzel gösteriyor. Suranin güzelligine bakip dogaya bakin. Topraktan verim fiskiriyor. Her yer güzel meyveler, sebzeler. Havasi çok güzel. Volkanik, inanilmaz kanyon yariklar var. Çok cezbedici, çok heyecan verici seyler var. Dalis da çok heyecanliydi zaten. Dalis merkezi açildi. Zaten belediyenin ortakligi ile yapilan bir merkez. Yani altyapi gelmis. Yolu, o eski tehlikeli ortadan kalkmis. Çok güzel bir yol yapilmis. Bu da demektir ki erisim kolaylasti. Bununla beraber güzel bir tesis yapilmis. Her sey var içerisinde. O yüzden çocuklar için, gençler için ve yetiskinler için tabii ki çok güzel bir imkan olusturacak bölgeye” seklinde konustu.

Kaynak: İHA