ÇDSO 1.Ferit Tüzün Uluslararasi Orkestra Sefligi Ödülleri Verildi

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasi ve Çukurova Filormani Dernegi tarafindan bu yil ilk kez düzenlenen Uluslararasi Orkestra Sefligi Yarismasi’nda ilk üçe giren seflere Adana’da düzenlenen bir törenle ödülleri verildi.

ÇDSO 1.Ferit Tüzün Uluslararasi Orkestra Sefligi Ödülleri Verildi
ÇDSO Sefi Orhan Salliel, ödülü 20 Ekim 2023 Cuma günü düzenleyecekleri konser sirasinda vermeyi düsündüklerini, ancak Israil’in Filistin’e yaptigi saldiri nedeniyle 500’e yakin insanin ölümü nedeniyle Türkiye’de 3 günlük yas ilan edilmesiyle bu konserin iptal edildigini söyledi.

Bu nedenle ödül törenini Adana Büyüksehir Belediyesi Konser Salonunda sade bir törenle verdiklerini bildiren Salliel, “Covid 19 salgini öncesinde 2019-2020 yilinda Ç.D.S.O. Yönetim Kurulu ve Çukurova Filarmoni Dernegi ile birlikte hem orkestramizi hem de sehrimizi kültür-sanat alaninda tüm dünyaya tanitabilmek adina Uluslararasi Orkestra Sefligi Yarismasi organize etmek için yola çiktik. Salgin ve deprem sebebiyle defalarca ertelemek zorunda kaldik ve sonunda bu yarismayi 16-18 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirdik. Dünyanin dört bir yanindan titizlikle ön eleme asamasindan geçen 12 üstün yetenekli orkestra sefi Adana’miza yarismaya katilmak için geldi. Yarismacilarin geldikleri ülkeler Japonya, Tayvan, Sili, Yeni Zelanda, Kore, Isveç, Almanya, Kolombiya, Ispanya ve Türkiye gibi ülkelerden olusmaktaydi. Orkestra Sefleri Cecilia Espinosa Arango (Kolombiya), Orhan Salliel, Ülviyye Aslanova (Azerbaycan) Valid Agayev (Azerbaycan) ve tüm Ç.D.S.O. sanatçilarindan olusan yarisma jürimizin verdigi puanlarla yeteneklerini ortaya koydular” dedi.

Salliel ödüller ve kazananlar hakkinda ise sunlari kaydetti:

“1.lik ödülü Kolombiya’li Juan Pablo Valencia Heredia’ya 3000 USD ve Orkestramizla gelecek sezonlarda 3 konser hakki olarak verildi.

Para ödülü Londra’da yasayan bir Taksi soförü tarafindan lise yillarinda ona klasik müzigi sevdiren Müzik Ögretmeni Imdat Halvasi adina Müzik Ögretmenleri Ödülü olarak verildi.

2.lik ödülü Ispanya’li Roberto Baltar Gardon’a 2000 USD ve Orkestramizla gelecek sezonlarda 2 konser hakki olarak verildi.

Para ödülü “Gökhan Devecioglu” adina “Down Sendromu Farkindalik” ödülü olarak verildi.

3.lük ödülü Japonya’li Masane Ota’ya 1000 USD ve Orkestramizla gelecek sezonlarda 1 konser hakki olarak verildi.

Para ödülü Orkestramizin Sefi ve Sanat Yönetmeni Orhan Salliel tarafindan babasi merhum “Rifat Salliel” adina “Müzisyenler” ödülü olarak verildi.

Türkiye’de ilk olarak ve tüm Dünyada çok az sayida yapilan Uluslararasi Orkestra Sefligi Yarismasini Ç.D.S.O. ve Çukurova Filarmoni Dernegi ile birlik olarak hem ülkemize hem de Adana sehrimize kazandirmaktan büyük kivanç duyariz. Önümüzdeki yillarda “Ferit Tüzün” anisina Uluslararasi Bestecilik Yarismasi ve takiben 2. Uluslararasi Orkestra Sefligi yarismalarini da gerçeklestirerek bu yarismalari geleneksel hale getirip tüm dana’ya kazandirmak amacindayiz.”

Yarismada birinci gelen seflerden Kolombiyali Juan Pablo Valencia’ya ödülünü Filormani Dernegi Baskan Vekili Semih Sakir Akdemir, ikinci olan Ispanyali Roberto Baltar’a Yabanci Kadin Sef Cecilia Espinosa ve üçüncü olan Japonyali Masane Ota’ya ödülünü de ÇDSO Sefi Orhan Salliel verdi.

Ödül törenine ÇDSO Yönetim Kurulu üyeleri Müdür Serdar Bakirezen, Müdür Yardimcisi S.Okan Ursan, Ozan Uludag, Pelin Ayhan, Ilahe Özsahin katildi.

Kaynak: İHA