Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Yarali Polisleri Hastanede Ziyaret Etti

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, “Alçak hain terör hiçbir zaman basarili olamayacak. Yurt içinde ve yurt disinda her noktada onlara dünyayi dar ediyoruz” dedi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Ankara’da terör saldirisi girisiminde yaralanan polisleri tedavi gördügü hastanede ziyaret etti. Yaklasik yarim saat içeride kalan Bakan Yerlikaya, ziyaretin ardindan basin açiklamasi yapti. Yarali polislerden Alim Reis Demirel’in Cumhurbaskani Erdogan ile telefon görüsmesi yaptigini belirten Bakan Yerlikaya, iki polisin de durumlarinin iyi oldugunu ifade etti.

“Kendisi Cumhurbaskanimizla görüstü”

Ankara’da terör saldirisi girisiminde yaralanan polislerin son durumlarini anlatan Bakan Yerlikaya, “Kahramanlarimizi ziyaret ettik. Hem Alim’imiz hem de Erkan’imiz çok iyiler. Alim Reis Demirel kardesimizin yanina gittik. Çünkü dün yogun bakima ilk geldigi zaman görüsmüstük ama konusamamistik. Morali gayet iyi, kendini çok iyi hissediyor. Onu bir sürpriz hazirladik. Kendisi Cumhurbaskanimizla görüstü. Cumhurbaskanimiz kendisine sifa dileklerini iletti. Alim bundan çok gurur duydu. Ailesiyle görüstük. Onlar çok mutluluklar. Dünkü gibi degiller tabii ki. Onlarin sevinçlerini paylastik.

Sonra da Erkan Karatas kardesimizin yanina geçtik. Bugün küçük bir operasyon geçirdi, operasyonun basarili geçtigini ögrendik. Onun zaten durumu iyiydi. Kahramanlarimizla gurur duyuyoruz. Alçak teröristlerin saldiri girisiminde bulundugu noktada onlari akamete ugratanlarla gurur duyuyoruz. Bashekimimiz dahil tüm saglik çalisanlarina tesekkür ediyorum. Çok çalisiyorlar, ben sahidim” ifadelerini kullandi.

“Alçak hain terör hiçbir zaman basarili olamayacak”

Teröristlerin saldiri girisiminden önce aracini gasp ederek öldürdükleri veteriner hekimin cenazesine katildiklarini söyleyen Bakan Yerlikaya, “Bugün Cumhurbaskani Yardimcimizla Kayseri Develi’de sehit Mikail kardesimizin cenazesindeydik. Acimiz büyük, 6 aylik yavrusunu görünce çok duygulandik. Alçak hain terör hiçbir zaman basarili olamayacak. Son çirpinislari. Yurt içinde ve yurt disinda her noktada onlara dünyayi dar ediyoruz ve dar etmeye devam edecegiz ve her zaman söylüyoruz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azimle kararlilikla mücadele edecegiz. Ankara’miza tekrar geçmis olsun diyorum” dedi.

Son olarak teröristlerin kimligine iliskin konusan Bakan Yerlikaya, “DNA testi sonucunda netlesen teröristin kimligini bugün sizle paylastik. Netlesen her bilgiyi aninda paylasacagiz. Içisleri ailemize bizzat gelen, telefon açan kahramanlarimiza geçmis olsun diyenlere tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA