Taksicilerden Filistin'e Destek Konvoyu

Istanbul’un her yanindan gelerek Sisli’de toplanan taksiciler Israil’i protesto etti. Büyükdere Caddesi üzerinde toplanan yüzlerce taksici Türkiye ve Filistin bayraklari açip kornalar çalarak Taksim’e hareket etti.

Taksicilerden Filistin'e Destek Konvoyu
Sisli Büyükdere Caddesi üzerinde yüzlerce taksici, Israil’i protesto etmek için bir araya geldi. Filistin’e destek amaciyla toplanan taksiciler, hareket etmeden önce saygi durusunda bulundu ve Istiklal Marsi okudu. Hayatini kaybedenler için de dua edildi.

Filistin’e destek amaciyla toplanilan alanda konusan Istanbul Taksi Soförleri Dernegi Baskani Deniz Dündar, "Bilindigi üzere Israil tarafindan Filistin topraklari bombalaniyor. Bu bombalar neticesinde bebekler ölüyor, çocuklar ölüyor, kadinlar ölüyor. Hastalar ölüyor. Hastaneler bombalaniyor, yaralilar ölüyor. Camilerimiz, ibadethanelerimiz bombalaniyor. Namazi basinda insanlarimiz vefat ediyor. Bizler bu dünyada kimsenin ölmesini istemiyoruz. Bunun neticesinde Istanbul taksi camiasi olarak biz her zaman devletin ve milletin ayni zamanda mazlumlarin yaninda durduk. Her zaman da bunun sesini dile getirdik. Burada tecrübeli arkadaslarimiz var. Bunlara 30 - 40 sene öncesinde sahit olan arkadaslarimiz var. Bundan sonra da bizler her zaman mazlumlarin sesi olacagiz. Istanbul taksi camiasi olarak burada Filistin’deki ölen, yaralanan kardeslerimizin sesini duyurmak için toplandik. Bunun neticesinde arkadaslarimizla beraber konvoy halinde hareket edecegiz.

Su an yüzlerce taksi var. Ben sayisini alamiyorum. Istikametimiz Israil konsolosluguydu. Lakin orada toplanan vatandaslar ayni zamanda emniyet güçlerimizin zora düsmemesi için emniyet müdürlügümüzden gelen talep üzerine istikametimizi Besiktas sahil hattindan, Karaköy persembe pazari, Sishane, Tarlabasi ve Taksim Tünel’de sonlandirma karari aldik. Ben buraya gelen bütün arkadaslarima çok tesekkür ederim. Hepsinin ayagina saglik. Bunun neticesinde insallah kazasiz belasiz bir protestoyu sonlandiracagiz." ifadelerini kullandi.

Deniz Dündar’in basin açiklamasinin ardindan asil istikametleri Israil Baskonsoloslugu olan, fakat güvenlik önlemleri nedeniyle ve emniyet güçlerine zorluk çikarmamak adina yönlerini Taksim’e çeviren taksiciler, kornalar ve sloganlar esliginde hareket etti.
Kaynak: İHA