Ordu'da Israil Saldirilarina Konvoylu Tepki

Ordu’nun Ünye ilçesinde Israil’in Gazze’de hastane saldirisi sonrasi ölen yüzlerce vatandaslar için tepki konvoyu olusturuldu.

Ordu'da Israil Saldirilarina Konvoylu Tepki
Israil’in Gazze’de El-Ahli Hastanesi’ne saldirisindan sonra sosyal medya üzerinden toplanan çok sayida Ünyeli genç, ilçe genelinde araç konvoyu düzenleyerek yapilanlara tepki gösterdi. Türk bayraklariyla Karsiyaka Mahallesi’nde toplanan yaklasik 100 kisi, Israil aleyhine sloganlar atarak çocuk, genç yasli ve kadinlarin öldürüldügü bombali saldiriya sert tepki gösterdi.

Ahmet Otyakmaz isimli vatadas, “Dün gece Israil’in yaptigi saldiriyi esefle kiniyoruz. Biz de Ünye gençleri olarak bu yasanan zulümlere dur denilmesini istiyoruz. Sivil, çoluk çocuk, kadin erkek demeden Israil’in yaptigi acimasiz katliamlara tepki gösterelim istedik. Özellikle Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Filistin’de yasanan katliamlarla ilgili olarak Müslüman ülkelerin adim atmalari konusunda çagrida bulunmasi, sessiz kalmadiginin göstergesidir. Cumhurbaskanimizin da Israil için yaptirim konusunda bir adim atmasini bekliyoruz” dedi.

Yasananlar nedeniyle Israil’in bir terör örgütü gibi davrandigini söyleyen Semih Demirel ise, “Yasanan Israil saldirisi sonrasi binlerce çocugun ölüm haberini aldigimizda içimiz parçalandi. Biz Ünye gençleri olarak sosyal medya üzerinden haberleserek bu tepki konvoyunu gerçeklestirdik. Büyüklerimizden ve devlet yöneticilerimizden Gazze ve Filistin için gerekli adimlarin atilmasini istiyoruz" diye konustu.

Yaklasik 100 kisilik grup, ilçenin birçok noktasinda Türk bayraklariyla araçlariyla konvoy olusturdu. Konvoya ayrica çevredeki vatandaslarda destek verdi.
Kaynak: İHA