Manisa'da Zeytin Bahçelerini Komandolar Koruyor

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Manisa’da zeytin bahçeleri, hasat zamaninda meydana gelebilecek hirsizlik olaylarina karsi jandarma komando timleri tarafindan gece görüs cihazlari, termal kameralar ve devriye faaliyetleriyle korunuyor.

Manisa'da Zeytin Bahçelerini Komandolar Koruyor
Manisa Il Jandarma Komutanligi, Türkiye’nin en önemli zeytin ve üzüm yetistirme merkezlerinden olan Manisa’da hasat döneminde meydana gelebilecek hirsizlik olaylarinin önlenmesi maksadiyla önleyici kolluk hizmetlerine araliksiz devam ediyor. Çiftçilerin alin terini korumak amaciyla alinan tedbirlere ek olarak, kritik noktalarda komando timleri de ilave emniyet tedbirleri aliyor. Komando timleri, envanterlerindeki gece görüs cihazlari ve termal kameralar dahil her türlü teknolojik teçhizati kullanarak, olabilecek hirsizliklarin engellenmesi için görev yapiyor. Bunun yaninda, Manisa Il Jandarma Komutanligina bagli jandarma asayis birimleri de devriye faaliyetleriyle bölgeyi sürekli kontrol ederek, vatandaslari basta arazi ve depolarina güvenlik kamerasi kurmalari konusunda yönlendirip, almalari gereken bireysel tedbirler konusunda bilgi veriyor.

Öte yandan, dün Kirkagaç ilçesinde baskasina ait bir tarladaki zeytinleri çalan 4 süpheli suçüstü yakalanarak adli makamlara sevk edilirken, ele geçen ürünler sahibine teslim edildi.
Kaynak: İHA