Adiyaman Il Özel Idaresi, Kendi Enerjisini Üretmeye Basladi

Adiyaman Il Özel Idaresi tarafindan kurulan 1 megawatt güce sahip günes enerji santralinde üretilen enerji ile aylik 750 bin Liralik enerji giderinden tasarruf sagliyor.

Adiyaman Il Özel Idaresi, Kendi Enerjisini Üretmeye Basladi
Adiyaman Valiligi Il Özel Idaresi tarafindan merkeze bagli Kayacik köyünde yaklasik 25 bin metrekare alan üzerine 1 mega watt gücünde günes enerji santrali ve enerji nakil hatti yapildi. 2 bin 400 adet panelin kuruldugu GES’te 1 milyon 900 bin kw üretim yaparak, aylik ortalama 750 bin TL getiri saglayacak. Üretilen enerji mahsuplasma yöntemiyle parke üretim tesisi, asfalt plent tesisi, bespinar mesire alanlarinin elektrik giderlerini karsilayacak.

Adiyaman Valisi Osman Varol, Vali Yardimcisi Mehmet Tigli, Il Özel Idare Genel Sekreteri Sami Isik, Il Genel Meclis Baskani Mehmet Can Erdogan ile GES alaninda incelemede bulundu. Vali Osman Varol, Sami Isik’tan enerji alaniyla ilgili bilgiler aldi.

Vali Osman Varol, Il Özel Idarenin kendi öz kaynaklari ile bu tesisi yaptigini belirterek, “Kayacik köyümüzde Il Özel Idaremizin gerçeklestirdigi önemli bir yatirimi inceledik. Burasi toplamda 20 bin metrekarenin üzerinde bir alan ve bunun yaklasik 11 bin metrekaresi üzerinde de panellerimiz bulunuyor. Il Özel Idaremiz kendi öz kaynaklariyla bu yatirimi gerçeklestirdi. Bu yatirimin amaci Il Özel Idaremizin çesitli tesisleri var. Asfalt plentimiz, tas fabrikamiz, kendi tesisleri, binalari bulunuyor. Mahsuplasma yöntemiyle elektrik giderlerinde tasarruf yapabilmek için bunu gerçeklestirdik. Bu 1 megawatlik tesis yillik olarak 1 milyon 900 kilowatt elektrik üretecek. Suan üretime basladik. Bu tesisin bize aylik olarak yaklasik 750 Liralik bir getirisi var. Özel Idaremizin enerji giderlerinde 750 bin Liralik bir tasarrufta bulunuyoruz. Bunu yila vurdugumuzda yaklasik 9 milyon Liralik tasarruf yapiliyor. Buda bu tesisin 2,5 senede 3 senede kendi giderini, buraya yapilan yatirimi amorti edecegi anlamina geliyor” dedi.

Kaynak: İHA